Сняг в Южна Германия парализира въздушния и железопътния трафик на

...
Сняг в Южна Германия парализира въздушния и железопътния трафик на
Коментари Харесай

„Не напускайте домовете си“: Снежен хаос в Германия - множество инциденти, отменени полети и влакове

Сняг в Южна Германия сковава въздушния и железопътния трафик на дълги дистанции в Мюнхен и сложи Бавария в капан.

Централната железопътна гара в Мюнхен беше претъпкана с блокирани пътуващи през днешния ден, откакто влаковете бяха анулирани, заяви Ройтерс.

Снимка: Ройтерс

Случаят провокира дълбока горест в страната, само че и рецензии към полицията и към хората, които повърхностно заобикаляли умиращото дете

 Според немската метеорологична работа се чакат 30-40 см сняг в Бавария за малко над 24 часа. Снегът беше съпроводен от поледици, а локалните медии оповестяват за голям брой пътни произшествия.

Снимка: Ройтерс

Това са най-тежките снеговалежи в региона от 2006 година насам. Тази заран се е образувало 30-километрово запушване. Към обяд в цялата провинция е имало 96 блокирани пътя с над 10-километрови автомобилни опашки, оповестява " Билд ".

Той потегля с концепцията да почисти улицата, на която живее, и площада пред учебното заведение

 Хлъзгави пътища, падащи клони или дървета също заплашват водачите.

Снимка: Ройтерс

Ефектите от затварянето на летището в Мюнхен се усещат даже на към 700 километра. В Хамбург девет полета до Мюнхен са анулирани от 6 часа сутринта. Отменя се и ранен полет в неделя за баварската столица.

Заради анулиран полет 36-годишен мъж седна зад кормилото на колата си и измина съвсем 800 километра на север.

Снимка: Ройтерс

Дърво не можа да издържи тежестта на снега на път край Бад Райхенхал. Двама водачи не съумяха да спрат в точния момент и се блъснаха с колите си в него. Те са леко потърпевши и са откарани в близката болница. Щетите за колите им са съществени.

Има и 13 потърпевши

 

Камион се прекатурна на заснежен път, откакто 42-годишният лидер не е видял бариерата на пътя поради снега и е влезнал в насип, след което се е преобърнал. Щетите след случая се правят оценка на минимум 100 000 евро. Изтекли са няколкостотин литра експлоатационни течности.

Снимка: Ройтерс

Останал неудовлетворен от изискванията, Гьон се прибира назад в отопляемата си клетка

 

Заради изобилния снеговалеж няколко замъка в Бавария остават затворени за гости. В Мюнхен полицията и пожарната поучават хората да останат у дома, в случай че е допустимо през днешния ден, и да излизат от домовете си единствено в незабавни случаи. Полицията, избавителните служби, пожарната и службите за почистване работят непрекъснато.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР