Сняг и студ сковават Европа, а Германия се подготвя за

...
Сняг и студ сковават Европа, а Германия се подготвя за
Коментари Харесай

Обилен сняг отменя полети във Франкфурт, засяга и България

Сняг и мраз сковават Европа, а Германия се приготвя за транспортен безпорядък. Очакват се значителни снеговалежи и заледявания.

Прогнозите на немската метеорологична работа са за изключително тежко състояние в централната и южната част на страната.

Ако възнамерявате да летите от и до региона, би трябвало да знаете, че от доста летища са издадени предизвестия за закъснения или анулирани полети.

Летище Франкфурт разгласи, че през идващите дни евентуално доста полети ще бъдат анулирани, а закъсненията при тези, които въпреки всичко бъдат осъществени, ще бъдат съществени поради предстоящите снеговалежи.

На 17 и 18 януари  трафикът на летището ще бъде мощно стеснен. За през днешния ден са планувани 1030 полета, само че фирмите могат да анулират някои от тях поради предстоящите неприятни метеорологични условия.

„ Сигурността е основен приоритет на въздушния трафик “, показват от летищния оператор „ Фрапорт “.

Летището във Франкфурт е едно от най-натоварените в Европа. „ Заради предстоящото неприятно време са вероятни закъснения и анулация на полети на 17 януари. Такива са вероятни и на 18 януари “, гласи известие на летището.

До момента са анулирани над 500 полета от Летище Франкфурт, а други имат закъснения, сочат данните на FlightAware, които наблюдават авиационния трафик по целия свят.

Летището в Мюнхен  е допустимо също да бъде наранено, сочи известие на „ Луфтханза “.
Информацията досега
От Летище  София към Франкфурт  днес би трябвало да излетят два полета. Този в 11:25 ч. на „ Бългерия Ер “ към този момент не е анулиран.

Другият обаче, който беше плануван за  14:05 ч. на „ Луфтханза “ е анулиран .

При кацащите в  София от Франкфурт полетът, който се очакваше в 13:20 ч. също е анулиран.

Полет от  Дортмунд до София в 13:50 ч. също е анулиран .
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР