Снощната шокираща победа на Аталанта над Ливърпул с 3:0 освен

...
Снощната шокираща победа на Аталанта над Ливърпул с 3:0 освен
Коментари Харесай

Италия взима едната “уайлд кард“ квота за Шампионската лига

Снощната шокираща победа на Аталанта над Ливърпул с 3:0 с изключение на историческа за клуба се оказа доста значима и за италианския футбол като цяло. Причината е, че Серия А на процедура подпечата още един участник в Шампионската лига през сезон 2024-2025. 
Прочетете още
Припомняме, че поради новия формат на шампионата от новия сезон ще има две спомагателни места, а те ще са за първите две страни в клубната класация на УЕФА. Така действително петите тимове от две от страните ще си обезпечат място в групите на шампионата. 

За момента в класацията това са Италия и Германия, само че с вчерашните резултати в евротурнирите италианците стават недостижими. 

Серия А ще има пети представител в Шампионска лига, откакто клубният коефициент е 18.428 към този миг и води с много пред Германия с 16.785 и Англия с 16.750. 

В Шампионската лига не останаха италиански тимове, само че в Лига Европа на полуфиналите се обрисува да има след вчерашните резултати. Това може да е Аталанта, която има страхотна преднина пред Ливърпул в първия мач и сигурно някой всред Милан и Рома, нощес римляните победиха с 1:0 в Милано. 

В полуфиналите на Лигата на конференциите пък може да бъде финалистът в шампионата от предишния сезон - Фиорентина. Тимът направи 0:0 като посетител на Виктория Пилзен в първия мач. 

Така действително битката за последното място ще остане най-много сред Германия и Англия, откакто разликата сред двете страни е доста дребна. 

В момента на петото място в Серия А е Рома, а в борбата са още Аталанта и Болоня. С по-малки шансове са Наполи, които изостават на 7 точки от петия Рома. 

Ето и класацията все още: 

1. Италия 18.428

2. Германия 16.785

3. Англия 16.750 

4. Испания 15.062

5. Франция 14.750
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР