Снощи в Сапарева баня беше взривен пореден банкомат. Крадците са

...
Снощи в Сапарева баня беше взривен пореден банкомат. Крадците са
Коментари Харесай

Барети, хеликоптер и дронове търсят обирджиите на банкомати

Снощи в Сапарева баня беше взривен следващ банкомат . Крадците са засечени от полицията на един от междуселските пътища край пернишкото село Боснек. В акцията вземат участие жандармерия, хеликоптер на Гранична полиция, полицейски кучета и Специализираният отряд за битка с тероризма.

В опита си да избягат от полицейската засада мъжете тръгнали през дере с джипа си, след което почнали да бягат в гориста околност. Един от тях е арестуван и сега се разпитва. Останалите трима към момента се търсят.

"Последните месеци има няколко такива набези на банкомати, като способът на взломяване беше посредством газ, гърмеж, след което лишават касетата с парите ", изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, който персонално управлява интервенцията по задържането на обирджиите.

Джипът, с който четиримата мъже са се придвижвали, е бил краден. Крадени са и неговите номера. Те са били взети от лек автомобил в София на 25-и октомври, съобщи БНР.

Тримата търсени мъже са престъпно проявени. Те са с десетки регистрации за грабежи и обири, само че все още от Министерство на вътрешните работи резервират тяхната идентичност в загадка. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи сподели единствено, че те са сред 35 и 40-годишни.

В момента мястото, където е открит джипът на обирджиите е заградено от полиция и жандармерия. Тук са и баретите от СОБТ. Пуснати са и дронове за търсене на мъжа, който все още се укрива.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР