Снощи станахме свидетели на брутална агресия от страна на протестиращите

...
Снощи станахме свидетели на брутална агресия от страна на протестиращите
Коментари Харесай

80 ранени полицаи при снощните безредици, арестувани са 126 души, коктейл Молотов намерен в палатка на протестиращи

Снощи станахме очевидци на брутална експанзия от страна на протестиращите към българските служители на реда. Това сподели на брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

Във вчерашната вечер в продължение на часове полицейските чиновници бяха обстрелвани с пирорехнически устройства, камъни, бутилки и тръби. Органите на реда решиха, че е належащо част от тази агресивана навалица да бъде изтласкана. Единсвената цел беше да запоазим живота на полицейските чиновници и българските жители. Тактиката ни беше извънредно пасивна и щадяща, тъй че извънредно я поддържам. Няма по какъв начин в продължение на дни част от уредниците да призоваат за конфликти и да не се стигне до тях, съобщи Хаджиев.

Широко прокламираните лагери се оказаха многодобро прикритие на самоделни взривни устройства и на други предмети, които бяха хвърлени. В един от лагерите беше открит коктейл "Молотов ", заяви той.

Цената на постигнатия мир е 80 ранени служители на реда с разнообразни травматични увреждания и изгаряния по лицата. Повечето от тях са прегледани в болнични заведения, на част от тях е оказана помощ на място и те се върнаха в редиците д аизпълняват своя длъжностен дълг. Призивът ни към жителите, които имат цялостното право да стачкуват, е да бъдат извънредно деликатни, да не се поддават на престъпни лица и да съблюдават законоустановения ред, уточни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Когато преценихме, че част от тези взривни устройства са складирани в палатковите лагери, взехме решение и тази нощ осъществихме интервенция по унищожаване на лагерите. 126 лица са арестувани в резултат на нападателни дейности към полицейските чиновници. 60 от тях са с криминалистически регистрации. Образувани са над 15 бързи производства. Ще бъде търсена най-строга наказателна отговорнот от отговорните лица, сподели ощестарши комисар Георги Хаджиев.

Той отхвърли появилите се информации, че полицията е употребила енервно-паралитичен га против протестиращите, като посочи, че е употребен пикантен спрей.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР