Снощи президентът на Сърбия Александър Вучич оцени, че е дошло

...
Снощи президентът на Сърбия Александър Вучич оцени, че е дошло
Коментари Харесай

Вучич: Време е за създаването на голямо Движение за народа и държавата

Снощи президентът на Сърбия Александър Вучич оцени, че е пристигнало времето да бъде основано " огромно Движение за народа и страната ", чието съставяне той разгласи няколко пъти предходната година, заяви сръбската новинарска организация Бета и Българска телеграфна агенция.

„ Време е за учредяване на огромно Движение за народа и страната, което ще има силата да форсира икономическия напредък на Сърбия и да отбрани нашите национални и държавни ползи “, написа нощес в профила си в Инстаграм Вучич. Текстът е изобразен върху фотография на сръбския трикольор.

Сръбският президент разгласи основаването на такова придвижване няколко пъти през 2023 година, само че то бе отлагано, макар че Вучич подаде оставка от председателския пост на ръководещата Сръбска прогресивна партия през май.

Както по-рано бе обяснил Вучич, придвижването би трябвало да сплотява няколко партии и да включва Сръбската прогресивна партия, Социалистическата партия на Сърбия, както и придвижвания, асоциации и известни персони.

Първоначално концепцията беше придвижването да бъде учредено на Видовден предходната година (28 юни). Новото известие на Вучич идва в навечерието на Сретение Господне –15 февруари (по Юлиански календар), когато Сърбия празнува националния си празник Деня на държавността, отбелязва Бета.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР