Снощи около 23 ч. е възникнал пожар в Центъра за

...
Снощи около 23 ч. е възникнал пожар в Центъра за
Коментари Харесай

Пожар в социална услуга за младежи в Русе бе потушен своевременно и без пострадали

Снощи към 23 ч. е зародил пожар в Центъра за настаняване от фамилен вид на младежи с увреждания „ Любов “ на ул. „ Котовск “ №10.

В работата по гасенето се включват чиновници на промяна от РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, патрули на Министерство на вътрешните работи, както и чиновници от центъра. От постройката сполучливо са евакуирани 11 младежи на възраст сред 22 и 30 години и двете дежурни болногледачки.

Сигналът за пожара е получен на дежурния телефон на Общинския съвет за сигурност на Община Русе, като са известени всички длъжностни лица. На място идват шефът на дирекция „ Хуманитарни действия “ на Община Русе Катя Петрова и шефът на РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ комисар Валентин Красналиев.

Няма потърпевши лица в резултат на зародилия пожар. На двама служители на реда е бил обезпечен О2 след почувстван дискомфорт от вдишаните газове по време на евакуацията. Всички ползватели на услугата са настанени в прилежащия Център за настаняване от фамилен вид на младежи с увреждания „ Надежда “, където са изкарали нощта.

След изработен оглед е открито, че пожарът е провокиран от дефектирал сушилен уред, ситуиран в сутерена. Електрозахранването в центъра е прекратено. Центърът има построена пожароизвестителна система, която е сработила.

Днес се прави оглед на вредите и пространствата. Прави се обзор на инсталациите, като са известени и застрахователните институции. В момента чиновниците разчистват засегнатите пространства, с цел да могат да се върнат младежите в мястото за живеене, с което са привикнали. Община Русе изрича своята голяма признателност за бързите и своевременни дейности на чиновниците от РД „Пожарна сигурност и отбрана на населението“, на полициите, отзовали се на мястото на случая, на екипите от ЦСМП „Любов“, както и на дежурните чиновници от Центъра, които са оказали съответна помощ и поддръжка на младежите. Действията им са били професионално ръководени, с което вредите са минимизирани.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР