Снощи на входовете на три столични квартала бяха изградени пропусквателни

...
Снощи на входовете на три столични квартала бяха изградени пропусквателни
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР с нови разкрития за блокадата в столичните цигански махали

Снощи на входовете на три столични квартала бяха построени пропусквателни пунктове. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов изясни пред Българска национална телевизия, че не става въпрос за полицейска акция, а за концентриране на полицейски сили. Това не е учудващо, тъй като голям запас полицейски чиновници е на терен, изясни той.

Идеята е вършенето на чисто полицейска работа като инспекция на документи, както и да се следи за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Хората в тези квартали не са блокирани никога, безапелационен беше основният секретар. Той изясни, че няма краен период за инспекциите на входовете и изходите на трите квартала.

Иван Иванов изясни, че не става въпрос за терзания по отношение на ромския етнос. Хубавото време изкара на открито хора и в центъра на София, означи Иванов. Много хора се събират и в междублоковите пространства.

„ Останете си у дома! Нека топлото време да не ви подвежда “, моли Иванов.

Излизането на открито единствено може да ни навреди, предизвести основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Министерство на вътрешните работи управлява. Полицията би трябвало да извърши заповедта за ограниченията за изключителното състояние и го прави, с цел да резервира живота и здравето на българските жители “, сподели той.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи означи, че първоначално хората са спазвали по-стриктно ограниченията. Причини за това, съгласно него, са както това, че хората са били уплашени, по този начин и че времето при започване на април не беше хубаво.

Иванов сподели, че в този момент са се появили и спорни отзиви. Главният секретар съобщи, че все пак това ограниченията би трябвало да се съблюдават и то от всички.

Министерство на вътрешните работи се приготвя за Цветница. Спрени са отпуски и почивки на полицейските чиновници. Организиран е голям полицейски запас. Иванов прикани всички да бъдем виновни и да обединим напъните си. Според него вярващият човек може да възпламени свещичка у дома, да насочи своята молитва и тя да бъде чута.

В църквите ще се следи потокът да е единствено в една посока. Няма да се позволява скупчване на хора на закрито. Служителите на Министерство на вътрешните работи ще наблюдават за съблюдаване на нужното разстояние.

За носене на маски навън ще следи полицията, в случай че бъде издадена заповед за наложителното им носене.

„ Аз не виждам какъв е казусът да се постави една маска “, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той изясни и, че при предходната сходна заповед още на идващия ден хората са били всеобщо с маски.

Никога не е имало позволение за разхождане на домашните любимци в паркове, напомни Иванов. В текстовете на заповедта има конкретизиране, че може да се мине през парка, в случай че това е единственият път, през който може да се премине.

“ Ние не глобяваме, тъй като по този начин сме решили. В случая това е единственият метод да запазим нашето здраве “, разяснява той.

29, с двама повече от през вчерашния ден, са чиновниците на Министерство на вътрешните работи, за които е открито че са инфектирани с COVID-19.

На тази стадий няма потребност армията да влиза в изключителното състояние, счита Иванов.

24 000 българи сега са под карантина. Има доста досъдебни производства, има доста формирани преписки за хора, нарушили карантината. Иванов напомни, че на чиновниците на Министерство на вътрешните работи са дадени пълномощия да правят инспекции и управлението продължава.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР