Снощи мой адвокат разпечата всички публикации, които през последните няколко

...
Снощи мой адвокат разпечата всички публикации, които през последните няколко
Коментари Харесай

Мартин Пенчев сви знамената! Оттегля се от протестите заради Бенчо Бенчев

" Снощи мой юрист разпечата всички изявления, които през последните няколко дни свързват името ми с кукловодство, дирижиране и управление на хора от митингите в Бургас. Толкова доста съм смутен от помията, която без причина се излива върху мен, че нищо няма да ме спре да се защитя като човек. " Това разгласи предприемачът Бенчо Бенчев, представен от Флагман.бг. Допреди 2 месеца Бенчев бе зам.-председател на Общински съвет Бургас от квотата на Българска социалистическа партия, само че партията се дистанцира от него поради формираното дело за укривателство на Димитър Желязков-Очите, търсен от Интерпол.

" Свързах се с Мартин Пенчев, който познавам, само че в никакъв случай с него не съм правил бизнес, нито имам други допирни точки. Това стана късно нощес. Помолих го, напълно човешки, да се отдръпна от организирането на следващия митинг, който виждам, че ще бъде в неделя от 12 часа. Нямам пръст и в това, което Пенчев е оглавявал преди няколко седмици - автошествието от паркинга на Метро. Не зная до каква степен съм му повлиял върху решението, не съм в положение да го застрашавам - той на мен никакъв не мие. Но както виждате, в общественото пространство, всичко рефлектира върху мен без да имам виновност. Намирам се в София, здравето ми още веднъж се утежни внезапно ", сподели Бенчев, който в последно време се бе отдръпнал от всевъзможни обществени изяви и пристигна на постоянна сесия за първи път едвам преди две седмици.

За своя племенник от Карнобат Бенчев Господин Велев той уточни, че компания, в която името му е стояло паралелно до това на Антигона Янулис – дамата на Димитър Желязков, е била записана, само че в никакъв случай не е работила. Когато Господин Велев разбрал името, до което неговото щяло да се появи в регистъра, споделил че няма да поеме сходна отговорност.

Думите на Бенчев бяха задоволителни да накарат Мартин Пенчев да се отдръпна от митинга.

" Тази нощ не съм спал и взех решение, вследствие молбата на един човек към който, без да съм обвързван политически, в един миг започнах да изпитват голяма отговорност. Няма по какъв начин да потвърдя, че митингите в Бургас нямат общо с Бенчо Бенчев, само че и няма да разреша да употребяват мен, с цел да му вредят. Този човек аз го почитам и в този момент се пробвам да му оказа помощ, поради обстановката, в която е подложен. Оттеглям се от протестите… "
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР