Снощи малко преди 02.00 часа полицейски автопатрул спрял за проверка

...
Снощи малко преди 02.00 часа полицейски автопатрул спрял за проверка
Коментари Харесай

Задържа един от най- известните ъндърграунд герои в Пловдив

Снощи малко преди 02.00 часа полицейски автопатрул спрял за инспекция на улица “ Хр. Г. Данов “ лек автомобил „ Фолксваген голф “ с пловдивска регистрация.

Зад кормилото бил 43 - годишния познайник на органите на реда под тепетата- Милен Шефкенов, който пътувал дружно с различен 52- годишен престъпно проявен мъж по линия обири.

В хода на работа полицейските чиновници открили, че лидерът няма документи за идентичност и до момента в който правили инспекцията, неговият сателит се опитал да се освободи от опиат, който носел в себе си- изхвърляйки 2 хартиени плика, сгънати като писма, заяви Блиц.

Последвал полеви тест на лидера, който реагирал позитивно за приложимост на кокаин. Двете лица неотложно били арестувани.Имайки поради престъпното минало на Шефкена, обвързвано с наркоразпространение, в изискванията на необходимост е подхванат обиск в жилището на дилъра на улица „ Михаил Такев “.

В дома, където живее и фамилията му- брачната половинка и двете му деца, са открити евро и левови банкноти с друг номинал, електронна везна и над 14 дози кокаин. Видно от експертната информация конфискуваното количество кокаин е 200 грама.

Само преди няколко месеца Шефкена е освободен от пандиза, където е излежавал присъда, още веднъж за владеене на опиати. На наркопазара Шефкена е повече от 23 години.

С наркотърговия стартира да се занимава още през 90-те, работейки за един от огромните дилъри в града. След това влиза във война с локален " наркобарон ", отпътува за Холандия, където прекарва няколко години и по-късно още веднъж се връща под тепетата.

По случая е стартирано бързо произвеждане, което се води под наблюдаване на способената прокуратура.

Случаят е докладван на дежурен прокурор при Окръжна прокуратура гр.Пловдив, като в следствие на лицето Милен Шевкенов е повдигнато обвиняване по чл.354А, ал.1 от Наказателен кодекс, за държане на наркотични субстанции за – разпространяване.

Също по този начин на лицето е повдигнато обвиняване по чл.343Б, ал.3 от Наказателен кодекс, за това, че ръководи МПС под въздействието на наркотични субстанции. Лицето Милен Желязков Шевкенов е наведен в Оценка за съвместимост „ ИН “ – Пловдив за период до 72 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР