Снощи имаше напрежение. Това е причината днес при президента да

...
Снощи имаше напрежение. Това е причината днес при президента да
Коментари Харесай

Социологът Марчела Абрашева: Спорът между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ има две части

Снощи имаше напрежение. Това е повода през днешния ден при президента да се явят и двата преговорни екипи. Това беше добра концепция.

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS социологът Марчела Абрашева, която разяснява продължаващите договаряния сред - и " - " (ПП-ДБ). 

" От много време са ясни две неща. Първото е, че голяма част от обществото и бизнеса не иска нови избори, които ще доведат до същите резултати. Второто е, че политиците в България би трябвало да се научат да работят дружно. И двете страни разгласиха документи преди да стартират договарянията. Това сякаш демонстрира една съвестност, само че отводите да бъдат подписани тези документи демонстрира лекомисленост. Това ръководство и сега е коалиция. Няма значение какво ще подпишат двете страни, те са в коалиция. Спорът сред ГЕРБ- и ПП-ДБ има две елементи. Първата е, че ПП-ДБ желаят да има ясни и съответни стъпки за провеждането на промени. от своя страна настояват, че най-съществен е съставът на държавното управление. Очвидно е, че министрите ще бъдат обсъждани, само че дали ще се спогодят за имената им зависи и от това дали ще се подпише меморандума на ПП-ДБ, в който ясно са написани стъпките за промени в институциите и регулаторите ", разкри тя. 

" Трите опозиционни обединения приказват на еднакъв език. Ако ги слуша човек, ще си намерения, че регулаторите и в този момент не са определени политически и работят съвършено, а това на всички е ясно, че не е по този начин. Опозицията не дава решение на тези проблеми. Ясно е, че те желаят предварителни избори, само че не чуваме някакви хрумвания, в случай че съумеят да вземат властта ", сподели още Марчела Абрашева. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР