Снощи хапнахме останалата от предишния ден заедно със , много

...
Снощи хапнахме останалата от предишния ден заедно със , много
Коментари Харесай

Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 4

Снощи хапнахме останалата от предходния ден дружно със, доста магданоз, н лук и семена черен кимион.

Вчера отбелязвахме годишна от рождението на Пенчо Славейков, за чиито. Наскоро си бях купила " Готварската книга на дядо Славейков " и взех решение да си напомня какви предписания имаше вътре. Може би 99% от тях не са подобаващи за пости, само че пък открих концепция за една салатка от алено цвекло.
Оставям откъсчето:


Макар че аз също най-често си, довечера нямах време. Имах сварено цвекло от предходната вечер (вари се до момента в който леко омекне), обелих го, нарязах на кубчета, полях с повече ябълков оцет, н лук и щедро магданоз и семена черен кимион.

, което до преди години не ядях изобщо, през днешния ден ми е обичан нчук. Да го хапва привикна даже и 4 годишния ни наследник. Ако желаете да има по-лек усет - мариновайте го. То подкрепя изхвърлянето на токсините, взе участие в образуването на червени кръвни кафези, с помощта на бетаина усъвършенства функционалностите на черния дроб, понижава неприятния холестерол, превъзходен източник на калий и магнезий. Ако нямате алено цвекло, може да опитате чудесното Био алено цвекло в буркан, което предлагаме в магазина.

Черният кимион евентуално е нещо за което занапред ще се приказва. Освен, че семената му имат прелестен усет (леко анасонов), добавени към салата, лечебното му деяние работи в необятен набор. Семената от челебитка, както българската национална медицина назовава растението, се употребяват за основа на извлеци за разнообразни лекарсвта. Има антибактериално, антиоксидантно, противораково деяние, усилва броя на клетките, които създават антитела.

След като сутринта споделих на моето момче, че споделям какво му подготвям за офиса в списанието, следобеда се посмях много, когато ми написа, че през днешния ден е влезнал в уеб страницата, с цел да види какво съм му поставила следобяд, тъй като било доста забавно на усет (Наистина салатата с кестени и гулия беше добра - ).

Ден 3 мина, само че ден 30 наподобява надалеч:)

За офиса на моето момче за ден 4 съм подготвила от нощес:

Една салата от с доста магданоз


Донесоха ми преди малко откъснати зелки и пресен магданоз, нямаше по какъв начин да не се възползваме от тях. Витамин C, B1, B2 калий, фосфор, сяра, аминокиселини - доста изгоди от бялото + малко алено (антоцианите в него също са мощен антиоксидант)

Задушена гъба кладница


В малко зехтин съм задушила към 250 гр. гъби кладница, прибавих черен пипер и сол на усет и 1ч. л. горчица със.

Чудесен източник на лесноусвояеми белтъчини, в които влизат всички осем незаменими аминокиселини, гъбата кладница има и добър антивирусен набор - добре пристигнало в този сезон.

Гъбата кладница няма мощен усет като печурката, да речем, само че има доста по-добри хранителни качества. В гъбата има лентинан - вещество, което се счита, че подкрепя прекъсването на деленето на раковите кафези, сходно на други гъби - рейши, шийтаке, мейтаке. Кладницата, сходно на тях, има антибактериални свойства, понижава неприятния холестерол, усъвършенства метаболизма, възстановява стомаха.

И тази година ябълките на лозето дадоха добра годишна продукция, та ябълки вкъщи има доста. Предпочитаме ги сурови, само че не щеш ли за този десерт влизат в приложимост. Постни, с кафява захар и канела - чудни са, рецептата съм споделяла към този момент.

Надявам се да ви е потребно и да ви въодушеви за вашите менюта за Коледни пости. Ще се веселя да споделите този пост, с цел да доближи до повече хора.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР