Сноши мъжкият отбор на Италия спечели световната титла по волейбол

...
Сноши мъжкият отбор на Италия спечели световната титла по волейбол
Коментари Харесай

Бартош Курек: Италианците бяха по-добри от нас! Джанели, Микиелето и Лавиа играха феноменално

Сноши мъжкият тим на Италия завоюва международната купа по волейбол за мъже за четвърти път в историята и за първи в последните 24 години. 

На финала на шампионата на планетата в полския град Катовице пред близо 12 хиляди фенове италианците победиха домакините от Полша с 3:1 (22:25, 25:21, 25:18, 25:20).

На финала тимът на Полша трябваше да признае превъзходството на италианците, които играха на в действителност ужасно равнище.
 Италия разплака Полша пред 12 000 в Катовице и е новият международен първенец Италия разплака Полша пред 12 000 в Катовице и е новият международен първенец
“Понякога би трябвало да застанеш пред огледалото, да се погледнеш в лицето и да кажеш, че противниците са били по-добри от нас, просто по-добри на игрището. Италианците бяха по-добри в осъществяването на механически детайли ”, съобщи капитанът на полския тим Бартош Курек.

Поляците завоюваха първата част, само че в идващите геймове Италия игра на по-високо равнище.

“Трябва да кажа, че чакахме доста високо равнище. Анализирахме играта им и знаехме, че играят доста добре. Вярвам обаче, че и ние имаме своите сили да се противопоставим на италианците. Симоне Джанели, Алесандро Микиелето и Даниеле Лавиа играха феноменално във финала. Това не са играчи, които могат да бъдат „ изключени “ от играта, те могат единствено да бъдат лимитирани. В този край обаче те ограничиха нас по-добре, в сравнение с ние тях ”, изясни Бартош Курек.

Капитанът на полския тим е наясно, че противниците играха на ужасно равнище. Те се защитаваха сензационно, италианският разпределител Симоне Джанели изигра страховит мач.

“Италианците бяха по-добри в осъществяването на механически детайли и за какво? Това е материал за спомагателен разбор. Със сигурност нашият екип и ние сме хора, които ще го проучват добре, тъй като няма да приемем това сребро и няма да го приемем, само че ще пожелаваме още повече от себе си в бъдеще ”, увери Курек.

Играчите на Никола Гърбич направиха каквото можаха, играха мощно, пробвайки се да отдалечат италианците от мрежата, само че в този мач Италия беше на практика невероятно да се раздвижи.

“Не беше мач на моменти, не беше мач на пробиви. Това обаче не беше мач на моменти, просто единият тим беше по-добър от другия в спортно отношение. На този стадий би трябвало да го приемем, само че и да продължим да работим, с цел да избегнем повтарянето на тези неточности в бъдеще ”,обобщи Бартош Курек.

Отборът, воден от Фердинандо Де Джорджи, свърши невероятна работа в отбрана, спасявайки най-силните офанзиви на полския тим.

“Съперниците ни играха добре във всеки детайл. Бяхме готови за това, тъй като аз и сътрудниците ми играхме против тях доста пъти против тимове, които се защитаваха още по-добре и успяхме да спечелим тези мачове. Италианците на финала освен се защитаваха сензационно, само че и играха добре в офанзива. Техният разпределител Симоне Джанели игра ужасно ”, призна Бартош Курек.

Въпреки всичко сребърният орден от международното състезание е огромен триумф за тима на Полша, който претърпя дребна трансформация преди началото на този сезон.

“Може би не доста розово, тъй като въпреки всичко падна някаква дребна лъжица катран. Трябва обаче да разберем, че живеем във времена на волейболен разкош в Полша. Нещо, което преди десетина години би имало голям триумф, през днешния ден одобряваме като малко отчаяние. Но това е добре! Добре, тъй като би трябвало да мерите допустимо най-високо. Мисля, че след известно време ще пристигна трезва оценка за този шампионат и съгласно мен беше добър шампионат за нас, само че нямаше „ плюс “, приключи Бартош Курек.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР