Снивка: булфотоВътрешният министър Бойко Рашков коментира протеста на Възраждане, проведен

...
Снивка: булфотоВътрешният министър Бойко Рашков коментира протеста на Възраждане, проведен
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Костадин Костадинов ми прати благодарствено съобщение

Снивка: булфото

Вътрешният министър Бойко Рашков разяснява митинга на " Възраждане ", извършен на 12 януари пред Народно събрание, когато имаше ескалация на напрежението и опити за навлизане в постройката на Народното събрание.

" Получих от Костадин Костадинов благодарствено известие, че полицейските чиновници демонстрираха невиждано до момента самообладание. Не единствено, че съм забелязал, че е имало митинг, само че сме основали нужната обстановка, митингът да протече по реда, който законите на страната плануват. Да няма причиняване на телесни повреди на жителите и полицейските чиновници ", съобщи Рашков, представен от Българска национална телевизия.

Полицейските чиновници заслужават реверанс, тъй като са издържали на провокацията без да отвръщат със мощ, счита Рашков.

Полицейските чиновници демонстрираха самообладание и бяха без щитове и средства за персонална отбрана, каквито им се поставят по закон. Така те дадоха знак, че не са против протестиращите. Мисля си, че това е доста значима оригиналност. Такова отношение не забелязахме преди година или две. Полицаите, работили в този ден, заслужават реверанс за техния издръжливост, сподели Рашков.

По думите му, служителите на реда са се справили сполучливо с доста по-голяма от тях навалица, незабавно е била оказана здравна помощ на хората потърпевши в бутането.

Приблизителният брой на жителите, които ние считаме, че са били на митинга е сред 4500 и 5000, а униформените бяха 1243. Имало е притиснати жители, само че незабавно им е била оказана здравна помощ, даде доклад Рашков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР