снимки: Яхта Evil Woman води след първия състезателен ден, а

...
снимки: Яхта Evil Woman води след първия състезателен ден, а
Коментари Харесай

Днес е вторият ден на регатата Varna Channel Cup

снимки:

Яхта Evil Woman води след първия спортен ден, а през днешния ден яхтите влизат в канал.

Купата за канала предложи на варненци необикновено представление във втория ден на конкуренцията, в която близо 40-те участващи яхти влизоха в единствената за България, а и една от дребните по света канални гонки " Море-езеро ".

Въпреки, че западният вятър попречи третия ден на регата Варна Ченъл Къп да стартира с обещания старт на спинакер в канала, красиви гледки въпреки всичко имаше. По време на двете извършени гонки за деня, вятърът беше изменчив и даде опция на екипажите да покажат цялостния боеприпас от умения по и срещи вятъра.



При бързите лодки, клас ORC A, продължава да води Evil Woman с шкипер Петър Димтиров (Melges 32), следвана от Шоколад (FARR 40 ONE-DESIGN) с шкипер, швейцарецът Франсоа Боп. Те завоюваха двете гонки през вчерашния ден, само че към момента има да наваксват в генералното класиране. За тях днешният ден ще се окаже решителен. Шоколад изоставаха в класирането след първия ден, само че вчерашните доста мощни стартове ги върнаха измежду кандидатите за купата. Трети е екипажът домакин- LZ Yachting 1991 (Grand Soleil 42R) с шкипер Лъчезар Братоев.


Деветото издание на Varna Channel Cup завършва в неделя, а формалното награждаване на спечелилите се чака към 17:00ч. на Морска гара – Варна.

Регатата се провежда от яхт клуб ЛЗ яхтинг 1991 и Община Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР