Снимки: социална мрежаУчителката Хана Гавиос от Ню Йорк е имала

...
Снимки: социална мрежаУчителката Хана Гавиос от Ню Йорк е имала
Коментари Харесай

Разтърсваща история за човешкия дух: Младо момиче падна от 46-метрова скала, опитвайки да се спаси от насилник. Остана парализирана, но после...

Снимки: обществена мрежа

Учителката Хана Гавиос от Ню Йорк е имала извънредно прекарване. Тя пада от 46-метрова канара, пробвайки се да избяга от изнасилвач и в последна сметка остава парализирана.

``
реклама

Момичето счита, че няма да оцелее, или най-малко няма да може да върви. Но минават две години и в този момент тя желае да покаже, че не е сломена, написа Daily Mail.

Инцидентът е преди две години, когато Хана преподава британски в Тайланд. Там тя е атакувана от човек, който в първия миг й дава обещание да й покаже къс път. Момичето пробва да се избави от издевателството, като побягва, само че пада от висока канара и остава парализирана.



Изнасилвачът Aпай Руангвонг намира неподвижното момиче и продължава да издевателства с него 10 часа. Хана е избавена от локалните поданици и е откарана в болничното заведение. Отначало учителката мисли, че няма да оцелее, а по-късно, че ще остане парализирана вечно.

А на насилника й му дават единствено пет години затвор, написа Life.ru.

" Лекарите бяха малко скептични за това дали ще вървя още веднъж. Страхувах се, че в никакъв случай повече няма да мога да се движа или да чувствам още веднъж краката си. ", признава Хана.



Няколко седмици по-късно тя се връща в Съединени американски щати. Майката й е в потрес от ужаса – да гледа по какъв начин щерка й умира пред очите й, по какъв начин мускулите й изтъняват и атрофират.

Но Хана се взема в ръце и прави невъзможното. След постоянна терапия последователно стартира да върви с патерици. Дори изкачва планински било и получава документ за учител по йога.



„ Всичката тази упорита работа ме направи по-силен човек ”, споделя Хана.

И в този момент 25-годишното момиче взема решение да вземе присъединяване в годишния маратон в Ню Йорк, който е един от най-големите в света, макар че фамилията й се опасява от концепцията.

Хана ще тича с патерици. Според нея доста часове тичане не са толкоз ужасни спрямо ужаса, който е претърпяла. Тя непрестанно тренира и се надява да стигне до финалната линия.

" Преживях тези дълги часове страдания и премеждия – тъй че един маратон не може да ме уплаши. ", декларира Хана.



Освен това смелото момиче се връща в Тайланд и посещава плажа, който е покрай мястото на нападението. Всичко това я прави още по-силна.

" Когато видях високите скали, спомените от ужаса се върнаха. Но се оказа позитивно прекарване. Все още имам вяра, че множеството хора са положителни. ", приключва Хана.

Превод: „ Петел ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР