Снимки, разпространявани в социалните мрежи и от информационни сайтове от

...
Снимки, разпространявани в социалните мрежи и от информационни сайтове от
Коментари Харесай

Пропутински тролове заливат със снимки социалните мрежи, че в София има протести срещу Украйна

Снимки, популяризирани в обществените мрежи и от осведомителни уеб сайтове от предходната седмица, показват като неотдавнашен " митинг " в София в поддръжка на Русия и нейната инвазия в Украйна. Фотосите се разгласяват с мнения към тях за протест в поддръжка на Русия и така наречен Донецка и Луганска република на български, съветски, британски, испански език от консуматори във Facebook и Туитър.

Aвторът на обявата във Facebook не дава отговор на въпросите къде и по кое време се е състоял хипотетичният протест. Снимките, само че към този момент с текст, който разяснява, че са от акция в поддръжка на войната на Русия в Украйна, са оповестени предходната седмица и в уебсайт на съветски език, оповестява.

Проверка на медията откри, че плакатът против Украйна е употребен в поредност от шествия в София през 2015 година под наслов " България - Зона на мира ". Използван е и в протест на 15 февруари 2015 година Останалите фотографии, за които се твърди, че са от неотдавнашен митинг в поддръжка на Русия, ДНР и ЛНР, са от тазгодишно шествие в София, само че във връзка 3 март. Снимките, представяни за фотографии от митинг в поддръжка на съветската инвазия в Украйна, са от разнообразни други събития и са показани по манипулативен метод, с цел да заблудят читатели и консуматори на обществени мрежи.

В тази връзка сходни изказване, че в София се е състояла сходна акция, която поддържа експанзията на Русия в Украйна, не просто са погрешни. Те са откровени неистини, чиято единствена цел е да манипулират публичното мнение, да подхранват отрицателно отношение към жертвата на тази експанзия и оправдават позорните дейности на съветските военни в Украйна, които с благословията на Путин убиват почтени хора, измежду които и деца, бомрадират здания и срутват със земата украински селища. А разпространението на подправени фотоси с измислени плакати е част от хибридната война и гнусна агитация, водена от Русия в България, която употребявайки фалшив новините с цел да промива мозъците на хора комплицирани и без ясни полезности, налагайки нормалните разкази на Путин и Москва - за положителната Русия, неприятния Запад и най-големия зложелател Съединени американски щати.

 protest-ukraina1.png

 protest-ukraina2.png
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР