Снимки: ПетелГлавен асистент д-р Христо Кузов разкри за Петел горещи

...
Снимки: ПетелГлавен асистент д-р Христо Кузов разкри за Петел горещи
Коментари Харесай

Тотален обрат! От Музея обявиха: Находките на Шишковата градинка във Варна не са ценни. Строителството на водното огледало продължава

Снимки: " Петел "

Главен помощник доктор Христо Кузов разкри за „ Петел ” горещи детайлности за  находката, която бе открита при ремонта на Шишковата  градинка. 

На фотосите се виждат огромни каменни градежи, елементи от керамика с орнаменти и древен тръбопровод, който наподобява съвсем недокоснат.

„ Те са застроени върху османски път, който е бил на това място през XVIII и XIX век. ”, посочи Кузов. Последният опроверга информациите, че преди дни са разкрили Древна антична стена.

Ето какво съобщи доктор Кузов за „ Петел ”: 
" Един път се подлъгахме, очакваше се да има стена от Одесос, излезе обаче, че не е по този начин. Всеки популяризира каква ли не информация, те и динозавър пуснаха. Понеже на този стадий няма какво тъкмо да се каже и се вършат догадки всевъзможни. Започнахме изследването за да открием късноантичната стена на Одесос, за която се предполагаше, че минава под Шишковата градинка.



Повече от половин век, по-старото потомство археолози са предполагали, че е минавало от тук, само че в този момент при изследванията се оказа, че тази конструкция не е крепостната стена, а османски път.

Той е доста добре положен, настилката му е от солидни камъни. Много е здрав. Това е заблудило сътрудниците, че може би е стена. Улицата по-късно е застроена, има керамичен тръбопровод положен и построени зидове върху него. Този османски път е от края на 18-ти и началото на 19-ти век. Ползван е докъм средата на 19-ти век.



Тогава е застроен, регулацията е била изменена. На този стадий вършим единствено сондажи и в случай че попаднем на археологическа конструкция, ще я разтеглим. Ако не попаднем, строителството си продължава. "



По план на мястото на разкопките ще се появи " водно огледало ". Стойността на целия план за 150 метра улица е към 1,5 милиона лв.. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 4udovi6teto (преди 56 секунди) Рейтинг: 2571 | Одобрение: 1231 Идооти! Всички, които вземат участие в този мегаломански план на Портних, са цялостни идиоти!  :`( https://www.facebook.com/profile.php?id=100001222017028Валери Станков