снимки: ПетелЕдни от най-красивите дървета в Морската гарина във Варна

...
снимки: ПетелЕдни от най-красивите дървета в Морската гарина във Варна
Коментари Харесай

От Морската градина във Варна: Японските вишни сакура вече цъфтят, ремонтът набира скорост

снимки: " Петел "

Едни от най-красивите дървета в Морската гарина във Варна - японските вишни сакура - към този момент започнаха да цъфтят. Техните розови цветове имат особено място в японската просвета. И въпреки в България да сме надалеч от разбирането на тяхното символно значение, хубостта им прави усещане на мнозина.

За страдание и тези специфични дървета, пристигнали в обичания парк на Варна като подаяние от Япония, не са пожалени от запалянковците да завържат маретинацата си на цъфнало стръкче.



Такава е традицията, оправдават се някои, само че работата е там, че по този начин постоянно се повреждат дърветата, изключително в случай че мартениците не са от вълна, а от изкуствени конци или различен материал.



Междувременно, с изключение на пролетното оживление в Морската градина набира скорост и ремонтът, който ще обхване огромна част от историческото ядро на парка. Някои детайли към този момент са съвсем подготвени, като да вземем за пример някои от разрушените от свличания стълби към крайбрежната алея.



На други места към този момент единствено се приготвя постовянето на нови детайли от парковата среда. За страдание, варненци ще знаят в елементи какво тъкмо планува плана за ремонт едвам когато той бъде завършен. 



 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР