снимки: Петел.бгСлед като жителите на южната част на Варна през

...
снимки: Петел.бгСлед като жителите на южната част на Варна през
Коментари Харесай

Репортаж на Петел: Линейките във Варна ще минават през... оживен паркинг! Резервният им път е задръстен

снимки: Петел.бг

След като жителите на южната част на Варна през този сезон са пожалени от затварянето на Аспарухов мост, останалите варненци чакат с подчертана раздразнителност прекъсването на придвижването по ул. „ Брегалница “ и смяната му по ул. „ Ян Палах “. От общината се оповестили, че рестриктивните мерки ще се вкарат тази седмица, по кое време обаче още не е ясно. Както постоянно се случва с ремонтите във Варна в последно време – за краен период не се и приказва. Когато - тогава.

Едно от значимите неща при тази метаморфоза на придвижването в морския град е да се обезпечи естествен метод за излизане на колите за спешна помощ на Центъра за Спешна здравна помощ, който се намира навръх ул. „ Брегалница “. За задачата още преди време беше ремонтиран зарязан с години сектор от ул. „ Кирил Шиваров “.



Всъщност, това беше първата пътна права, поръчана и открита от Иван Портних като кмет на Варна. Той особено я беше изтъкнал като основна и жизненоважна за града, точно поради колите за спешна помощ.



В момента обаче пропускателната дарба на сектора е мощно понижена. Причината е огромният брой коли, който са паркирани там. Естествено, наличието им може бързо да се ограничи, само че някой би трябвало да се сети да изпрати най-малко един „ паяк “ на мястото.

 Всъщност, дали паркирането там е нарушаване, е малко противоречив въпрос. Едно е несъмнено – в случай че минава кола за спешна помощ, маневрите по наместване на колите, които са непрекъснати на това място, сигурно ще я забави. Но евентуално хората, които се грижат за организацията на придвижването ще се сетят за това след това, най-вероятно когато стане първия пътен случай поради струпаните паркирани коли.





Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР