снимки: ОД на МВР-Шумен48-годишен шуменец и приятелката му са задържани

...
снимки: ОД на МВР-Шумен48-годишен шуменец и приятелката му са задържани
Коментари Харесай

От полицията пуснаха снимки от разбитата оранжерия за марихуана в Шумен

снимки: ОД на МВР-Шумен

48-годишен шуменец и приятелката му са арестувани за произвеждане на наркотични субстанции. Мъжът направил в местността " Под манастира " две оранжерии за марихуана, оповестиха от пресцентъра на полицията.

Работата по случая почнала след получена информация, че мъж от града отглежда канабисови растения. Криминалисти влезнали в дирите на 48-годишен мъж от Шумен. В  събота, в хода на интервенция против разпространяването на опиати, било осъществено претършуване в частния му парцел във вилната зона.

В двора криминалистите разкрили две построени оранжерии, с инсталирани климатици и съоръжение. В едната имало 71 саксии канабис, а в другата - 196 саксии със засадени растения в друг етап на напредък, добавя shum.bg. 



Извършено било претършуване в парцела, като в едно от пространствата намерили 282 полуизсъхнали стръка канабис и към 850 грама суха тревиста маса под формата на глави, която, при направения полеви наркотест, реагирала на канабис.

Иззети били още 241 корени разсад от растението канабис с друга височина – сред 20 и 50 см., и съоръжение за развъждане и сушене на растенията.



При претършуване в парцел в града, населяван от 48-годишната другарка на мъжа, криминалистите намерили към 300 грама изсъхнал канабис.

Двамата били арестувани за период до 24 часа.

Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под управлението на прокурор от окръжната прокуратура в Шумен, прибавиха от полицията.



От пресцентъра на Апелативна прокуратура прецизираха, че мъжът с букви К.К. и дамата Н.Д. са упрекнати за две закононарушения по член 354а, алинея 1 и член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс, като той е притеглен в качеството му на причинител, а тя – на помощник. Двамата не са известни на органите на реда и не са осъждани досега.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР