Снимки Община ВарнаЗаместник-кметовете по финансите и сигурността Христо Рафаилов и

...
Снимки Община ВарнаЗаместник-кметовете по финансите и сигурността Христо Рафаилов и
Коментари Харесай

Двама зам.-кметове посрещнаха първия полет от влизането ни в Шенген по въздух на Летище Варна

Снимки Община Варна

Заместник-кметовете по финансите и сигурността Христо Рафаилов и Илия Коев посрещнаха първия полет от влизането на България в Шенген по въздух, през днешния ден на  летище Варна. Събитието бе маркирано с публична гала и празнична стратегия на Терминал 2, оповестяват от община Варна. 



Самолет на Wizz Air, пътуващ от немския град Меминген за Варна, се приземи тъкмо в 11 часа българско време  и беше поздравен с водна арка на особено проведена проява, в която се включиха два автомобила на Регионалната работа за пожарна сигурност. Първите пасажери влизащи във Варна, без прекосяване през граничен надзор и паспортно-визови инспекции, бяха посрещнати още от регионалния шеф проф. доктор Андриана Андреева, заместник-кмета на Аксаково Десислава Стоянова, шефа на аерогарата Димитър Костадинов и комисар Бончо Кралев – шеф на Гранично-полицейско ръководство на Летище Варна.  

На борда на самолета пътуваха 163-ма души, най-вече българи и 4-ри членният екипаж на самолета. Деца от танцово студио „ Монт “, към читалище „ Просвета “ в Аксаково поздравиха идващите с къса стратегия и алегорично прерязаха лентата на новия кулоар за влизане за пътуващите в въздушната шенгенска зона.  Дълго чаканото събитие беше запаметено с обща фотография на формалните лица и посетители и пасажерите от първия шенгенски полет, кацнал на варненска земя. Снимката, дружно с фуражката на комисар Кралев ще бъдат приложени към експозицията  в музея на Шенген в Люксембург. 

Виена е най-честата шенгенска дестинация, показаха от Летище Варна. За предходната година към и от австрийската столица са осъществени 1 400 полета в които са летели над 130 000 пасажери. Втора най-предпочитана дестинация в свободната зона на Шенген е немският град Берлин, Меминген  се подрежда на трето място. 

Общо 1,5 млн. лева коства акомодацията на новата зона за свободно прекосяване за страните от Шенген, показаха от управлението на „ Аерогара Варна “. Ремонтът, който включва преразпределяне на  помещенията, нови съоръжения за видеонаблюдение, пожарогасене, климатизация, пожароизвестяване,  радиоинформация и нови покривни уреди, е лишил 3 месеца. В него са взели присъединяване над 3 000 души.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР