Снимки на зашеметяващо езеро в Русия станаха хит в социалните

...
Снимки на зашеметяващо езеро в Русия станаха хит в социалните
Коментари Харесай

Нова мода в събирането на лайкове - снимка в токсично езеро

Снимки на зашеметяващо езеро в Русия станаха шлагер в обществените мрежи. Но в действителност езерото " Новосибирски Малдиви " е контейнер за промишлени боклуци и е цялостно с рискови железни оксиди. Руската електроцентрала, която се намира наоколо до рисковото място, предизвестява туристите да не влизат в контакт с водата, защото е токсична. Каналът " Скандално " във vbox7 демонстрира някои от тях.

Изглежда че заплахата не стопира жадните за лайкове гости.



Някои от тях освен се снимат във водата, само че и пият от нея, описвайки я като „ сладка " или „ с усет на варовик ". Други пък даже си направиха сватбена фотосесия.

Езерото е основано изкуствено и съдържа пепел от изгорелите кафяви въглища от електроцентралата, която доставя с електричество град Новосибирск. Синият цвят се дължи на разтворените калциеви соли и оксиди на разнообразни метали.

„ Миналата седмицата нашият водоем за боклуци стана звезда в обществените мрежи ", пишат от централата на сибирския Топлоелектрическа централа и предизвестяват посетителите да не пият водата и да заобикалят контакт с кожата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР