Снимки на пловдивски момчета, които играят хоро в басейн навръх

...
Снимки на пловдивски момчета, които играят хоро в басейн навръх
Коментари Харесай

Деца играха богоявленско хоро в басейн

Снимки на пловдивски момчета, които играят хоро в басейн точно на Богоявление, развълнуваха мощно обществените мрежи. Пременените в национални носии хлапета са ученици на детските градини „ Светла “ и „ Мир “ в регион Западен. Водното хоро на малчуганите е благословено отец Пантелеймон и минава под бурните овации на техните родители. На хорото са се хванали единствено момчета, а девойките ги поддържат от сушата.

Фотографиите бяха оповестени във Facebook от районния кмет Димитър Колев.

Той написа в формалния си профил:

За следващ път имах удоволствието да участвам на отбелязването на огромния християнски празник Богоявление в двете детски градини с басейни в " Западен ". Поздравления за децата и възпитателите на " Светла " и " Мир ", както и за отец Пантелеймон за това, че пазят националните обичаи и ги предават на най-малките.

Честит празник на всички именици, дано носят имената си със здраве, достолепие и чест!

Момчешката акомодация на леденото мъжко хоро, което се играе в реките в Калофер, Мъглиж и други градчета и села, бе посрещната спорно в социалките. „ Патриотичен кич “, възмущаваха се едни. „ Браво на децата и техните родители. Истински горди българи! “, подкрепяха ги други.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР