Снимки на 14 убити диви кози, бременни с малки ярета,

...
Снимки на 14 убити диви кози, бременни с малки ярета,
Коментари Харесай

Тома Белев мина всякакви граници с тази фалшива новина за трупове СНИМКА 18+

Снимки на 14 убити диви кози, бременни с дребни ярета, се разпространиха нощес в обществените мрежи. Твърдението на “еколога” Тома Белев е, че фотосите са направени в Национален парк Пирин.

Експерти обаче, са безапелационни, че фотосите са остарели или въобще не са от България, написа Еконовини.бг.

Едната причина за това е, че сега в местността, която е разказана към фотосите - Каменица в Пирин, има съвсем един метър сняг, а на фрагментите се вижда зелена трева.

Другият подозрителен миг е, че женските диви кози се разгонват през месеците ноември и декември. Бременността на животните трае сред 25 и 27 седмици, т.е. към 6 месеца.

В момента те имат ембрионална бременност и няма по какъв начин да имат ярета - козите раждат април и май.

Съмнения има и дали изобщо фотосите са правени в България. До това умозаключение стигат специалистите поради окраската на козите, които не наподобяват на подвида балканска дива коза.

Освен това причина да се клони към заключението, че фотосите се популяризират за операция е, че да се отстрелят 14 кози, да се съберат на едно място и да се изкормят по този безчовечен метод, значи, че това е многочислен и добре проведен лов. С огромен брой бракониери и доста пукотевица. Малка е вероятността това да се случи в Национален парк Пирин, където има сериозна и добре оборудвана паркова защита.

Прокуратурите в Сандански и Разлог към този момент са сезирани и са почнали инспекция, дали това е същински случай или умишлена операция за обществени или политически дивиденти.

И най-съмнителният миг е, че през днешния ден Тома Белев изтри обявата си без никакви пояснения.

Ако се откри, че фрагментите са остарели, то отговорност ще носят освен причинителите, само че и хората, които популяризират фотосите, както и тези, които са намерили животните и не са уведомили най-близкия районен орган на Министерството на околната среда и водите или на Изпълнителната организация по горите в период до три дни, както гласи член 39 от Закона за биологичното многообразие.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР