снимки Live.Varna.bg18 броя интелигентни пешеходни пътеки, както и звукови бутони

...
снимки Live.Varna.bg18 броя интелигентни пешеходни пътеки, както и звукови бутони
Коментари Харесай

Модерни пешеходни пътеки облекчават пресичането на незрящи във Варна

снимки Live.Varna.bg

18 броя интелигентни пешеходни пътеки, както и звукови бутони за поръчка за секване на незрящи хора, се инсталират на 47 кръстовища във Варна, съобщеват от общината. Дейностите се осъществят по втора фаза на плана " Интегриран градски превоз ".

14 от пешеходните пътеки към този момент са изпълнени. Те се намират наоколо до места, където няма светофарно контролирани кръстовища. Основната цел на системата е възстановяване на сигурността на секване. Предстои монтаж на още четири модула на: бул. „ Народни Будители “ - кръгово кръстовище; бул. “Цар Освободител ” - сред бл.131, бл.133; на бул. “Приморски " и ул. " Граф Игнатиев ”; на ул. “Хр.Смирненски “ - при ул. “Подвис “.



В ход е и монтаж на бутони за поръчка за секване за незрящи хора. Те са с тактилно означение на повърхността си, което дава ясно напътствие за ползвателя за кое направление на секване е съответния бутон. Той запаметява поръчката и я осъществя единствено в случай че е налице цялостна дълготрайност на зеления сигнал на светофара. В естествен режим бутонът излъчва звуков сигнал, по който незрящите се ориентират за местоположението му. Силата на звука може да се контролира самостоятелно за всяко кръстовище, с цел да се подсигурява чуваемост на разстояние до 5 м. Той се включват към съществуващите акустични устройства (зумери), инсталирани на кръстовищата. Самите бутони се инсталират на стълбче, в зоната на тактилната линия, оказваща началото на пешеходната пътека.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР