СНИМКИ И ВИДЕО: fakti.bg След пет часа чакане на българо-турската

...
СНИМКИ И ВИДЕО: fakti.bg След пет часа чакане на българо-турската
Коментари Харесай

Турските власти задържат български тирове с хуманитарна помощ на границата със Сирия

СНИМКИ И ВИДЕО: fakti.bg

След пет часа очакване на българо-турската граница нашенските тирове, натоварени с филантропична помощ за Сирия са пуснати да влязат в Турция и пътуват към град Рейханли, заяви fakti.bg

Междувременно тировете са изпреварени от варненската кола за спешна помощ, която към този момент се намира в Антакия, с цел да подсигури преминавате на българската филантропична помощ през турско – сирийската граница.

Местните управляващи, обаче, изрично отхвърлят да пропуснат българските тирове и колата за спешна помощ, като им желаят документ, че помощите не са предопределени за Турция.

Въпреки, че всеки камион е облепен със подобаващ идентификационен стикер на организацията, от който се вижда, че филантропичната помощ е предопределена съответно от България за Сирия.

Сдружение „ Ел-Салям “, позиционирано в София, изпраща 4 тира, другите два са на издателя Манол Пейков - един от главните основатели на акции за Украйна, а в този момент и за Сирия и Турция.

Всеки миг камионите на двете организации ще дойдат в Антакия наоколо до Рейханли.

И до там! Увалията на град Антакия препраща съпътстващата ги кола за спешна помощ към регионалната администрация в Рейханли, а от там надлежно ги връщат назад в кметството на Антакия за документ, удостоверяващ, че помощите не са предопределени за Турция.

Линейката, която за повторно се пробва да стигне до Сирия, е цялостна с медикаменти и медицински консумативи за над 50 000 лева, и също е възпрепятствана от турските управляващи да премине от сирийска страна с цел да оказват помощ медиците на бедстващите сирийци, показа Веско Маринов, притежател на колата за спешна помощ, представен от fakti.bg.

От сирийската страна българските тирове ги чакат на контролно-пропусквателен пункт „ Баб Ал-Хауа “, с цел да претоварят филантропичната помощ в сирийски камиони за град Идлиб и другите потърпевши от земетресението райони, удостовери за медията медикът, съпровождащ колата за спешна помощ.

И на двата Граничен контролно-пропусквателен пункт към Сирия, които се намират на 16 км. един от различен турските управляващи отхвърлят да пуснат българската кола за спешна помощ с животоспасяващите лекарства за потърпевшите от земетресението сирийци.

Турските управляващи предложили на уредниците от българска страна да натоварят наличието на камионите в турски тирове, които да влязат в междинната директна зона, като за това желаят от българите големи такси, поради че камионите транспортират не артикули за комерсиална цел, а филантропична помощ.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР