Снимки: ФК Динамо 2021 ВарнаСтрахотен успех записа детско-юношеската школа на

...
Снимки: ФК Динамо 2021 ВарнаСтрахотен успех записа детско-юношеската школа на
Коментари Харесай

Талантите на Динамо 2021 с шампионска купа от турнир в Гърция

Снимки: ФК Динамо 2021 Варна

Страхотен триумф записа детско-юношеската школа на " Динамо 2021 (Варна).

Възпитаниците на треньора Валери Велинов завоюваха Великденския шампионат, проведен от " P.A.O.K.Mundialito football academy " в Кавала, Гърция. В конкуренцията участваха осем тима, като там бе и ОФК Варна. В групата си динамовци направиха 0:0 с Комотини, биха с 3:0 Кавала и отстъпиха с 1:2 против Врасидас, завършвайки на първото място. В заключителната фаза те биха с 6:4 ОФК Варна и с 5:1 Кавала, което им донесе и скъпия трофей.

В Динамо 2021 упражняват над 50 деца от 5 до 12-годишна възраст. Главен треньор в клуба е Диян Станев, а другите наставниц са Валри Велинов и Тодор Кулев. Отборът е преди всичко в четвърта група на шампионата по футбол 5 в Североизточна България. Наскоро в мениджмънта бе притеглен и вратарят с дълготраен стаж в " А " група Георги Арнаудов, който всяка неделя се занимава с гениите на този пост в школата.



Освен в Гърция, динамовци вземат участие и в други интернационалните съревнования.
От клуба с горделивост споделят, че учреденият през 50-те години на предишния век футболен Динамо бележи своето извънредно бързо развиване в учредителен и спортно-технически аспект. 

Ето по какъв начин показват сами историята си от клуба на своята фейсбук страница:
" Като последовател на футболните обичаи в квартал " Аспарухово " и правоприемник на Семеен кодекс " Аспарух " (1949 г.) ФК. " Динамо " е футболното родно гнездо на едни от най-изтъкнатите футболисти освен на град Варна, а и няма да бъде пресилено в случай че кажем на България! Хора, които с техните изяви в групата на майсторите са карали цели игрища да им стават на крайници и да ги приветстват ", пишат на фейсбук страницата си от школата.

Едни от най-изтъкнатите футболисти почнали своята кариера в " Динамо " са братята Никола и Бисер Димитрови, които със своите гений и футболни умения се трансформират в едни от най-хубавите футболисти на Спартак Варна, а след това единият от тях - Биско, както е прочут във футболните среди на град Варна, става същинска легенда на клуба със записаните 224 мача за клуба като закрепостен титуляр в продължение на цели 10 сезона, в които е отбелязал и мачове в европейските клубни шампионати, някои от които против един от най-силните по това време тимове на континента - австрийският " Рапид "! Носител на бронзовите медали през 1955 година финалист за националната купа през 1961 година участник в " Б " националния тим на България! Неговият брат Никола (Колчо) е имал изкусни механически умения и вродено възприятие за гол и бързо се трансформира във водещ нападател на Динамо с 22 мача в " Б " група! И след това с 31мача и 8 маркирани гола в " А " група за Спартак (Варна), само че тежка травма в коляното предопределя неговата къса история на първокласен футболист... Други футболисти, почнали своята кариера в Динамо Аспарухово, оставили ярка диря в професионалния футбол, са нападателят на Спартак и след това дълготраен треньор в школата на клуба Георги Арнаудов, невероятния ляв бранител на Спартак и ЦСКА Димитър Ангелов-Чарли, някогашния халф на Спартак Васил Максимов. Също по този начин заслужават да се упоменат имената на хора, отдали доста години от младостта си на футбола в кв. " Аспарухово " като Христо Попов, Георги Иванов-Маризана, чийто татко е бил първенец на България с Тича, Иван Вълчев, дългогодишните вратари Хенито и Тома Томов! Представянето на тима доближава своя връх в средата на 50-те години на предишния век, когато Динамо се класира на трето място в северната " Б " група, и играе бараж за влизане в елитната А РФГ (1950 г.), където отстранява русенския Ф.К. " Торпедо ", само че административно решение от високите партийни етажи на властта по това време попречва присъединяване на " Динамо " в групата на майсторите! "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР