снимки: читателЧитател изпрати до Петел“ снимки на отсечени иглолистни дървета,

...
снимки: читателЧитател изпрати до Петел“ снимки на отсечени иглолистни дървета,
Коментари Харесай

Гражданин се оплака, кметството отговори: Ето защо в ж.к. „Чайка“ във Варна отсечени дървета лежат в тревата

снимки: четец

Читател изпрати до „ Петел “ фотоси на отсечени иглолистни дървета, които са оставени в зелените площи сред до блок 26 в ж.к. „ Чайка “ във Варна. Той ни изпрати и фотоси от мястото.

„ В огромната тревна повърхност видях няколко отсечени дървета и доста се обезпокоих. Гледката е доста грозна. Но доста по-страшно е това, че с цел да се отсече дърво в града е нужна документи и причина за това. Много бих се радвал да се даде публичност на тази ужасяваща сеч в квартал „ Чайка “ във Варна и да се посочат ясните аргументи за стореното “, написа нашият четец.

„ Петел “ се свърза с кметът на регион „ Приморски “ Петя Проданова, която изясни, че дърветата са отсечени още предходната година. Ако има някакъв проблем в този случай, той е, че компанията, която е направила сечта, не си е свършила работата до дъно.



По думите на районния кмет, дърветата са били заболели. Петя Проданова беше безапелационна, че подозрения за това няма, защото процедурата за инспекция на положението на растителността е в два стадия – от експертите на региона и от специалистите на централната администрация на община Варна. „ Общо взето, управляват се един различен. Трябва също да кажа, че експертите в регион „ Приморски “ са доста чувствителни на тематика сеч и се стремят да спасят дървета по всеки метод “, разяснява Проданова.

Районният кмет на „ Приморски “ посочи за „ Петел “, че сега в регионите сечта на дървета и клони е прекъсната, тъй като договорът на компанията, която изпълняваше тази активност до момента, е изминал. В момента тече процедурата за нова социална поръчка.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР