снимки: БулфотоУчители, възпитаници, служители и граждани протестираха днес пред Община

...
снимки: БулфотоУчители, възпитаници, служители и граждани протестираха днес пред Община
Коментари Харесай

Варненци излязоха на протест срещу унищожаването на 100-годишно основно училище

снимки: Булфото

Учители, ученици, чиновници и жители стачкуваха през днешния ден пред Община Варна против събарянето на постройката на Основно учебно заведение „ Свети Иван Рилски “, съобщи Булфото.

Администрацията на кмета Иван Портних желае на мястото на настоящето главно учебно заведение да бъде издигната постройка за V езикова гимназия " Йоан Екзарх ", която сега се обитава с ОУ " Г.С.Раковски ". Идеята е децата да преминат на едносменен образователен режим, а за задачата би трябвало да се разделят учебните заведения, които населяват една и съща постройка.



Протестиращите се опълчват на концепцията и декларират, че кварталът към автогарата ще остане без главно учебно заведение. Те считат и че е трябвало да има допитване до жителите на квартала. В " Иван Рилски ", което тази година ще навърши 100 години, има доста деца от малцинствата и в неравностойно състояние и сега там учат към 260 деца. В негова отбрана има онлайн подписка, подкрепена от към 1000 индивида. Колективът на учебното заведение се разграничи от митинга.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР