Снимката е илюстративнаГерманската полиция е задържала 32-годишен ирански гражданин, заподозрян,

...
Снимката е илюстративнаГерманската полиция е задържала 32-годишен ирански гражданин, заподозрян,
Коментари Харесай

Германските власти предотвратиха сериозен терористичен акт

Снимката е илюстративна
Германската полиция е задържала 32-годишен ирански жител, обвинен, че се е сдобил със смъртоносните токсини цианид и рицин, с цел да извърши „ ислямистки стимулирано “ нахлуване, оповестиха в неделя управляващите в Западна Германия.

В рамките на следствието е претърсено жилището на обвинения в град Кастроп-Рауксел, се показва в взаимно известие за медиите на прокуратурата в Дюселдорф и полицията в градовете Реклингхаузен и Мюнстер.

„ Задържаният е обвинен, че е подготвял сериозен акт на принуждение, грозящ страната, като се допуска, че се е снабдил с цианид и рицин, с цел да извърши нахлуване, стимулирано от ислямисти “, се споделя в изказването, съобщи „ Ройтерс “.

Според полицията за това се планува наказване отнемане от независимост от 6 месеца до 10 години.

Кастроп-Рауксел се намира в Северен Рейн-Вестфалия, най-гъсто обитаемата немска провинция, чийто министър на вътрешните работи Херберт Ройл съобщи: „ Имахме сериозен сигнал, който накара полицията да се намеси през нощта. Сега управляващите водят следствие с цялостна мощ “.

Полицията заяви, че в границите на претърсването е арестувано второ лице, като добави, че решението дали да бъде издадена публична заповед за арест ще бъде взето по-късно, защото следствието продължава.

Говорител на прокуратурата удостовери, че това лице е братът на обвинения.

Рицинът, който се съдържа в натурален тип в рициновото зърно, може да аргументи гибел в границите на 36 до 72 часа при излагане на количество, равно на една иглена глава. Не е прочут антидот.

По данни на немските служби за вътрешно разузнаване броят на членовете или поддръжниците на ислямистки дела е намалял с 1,5% до 28 290 лица през 2021 година, базирайки се на „ военното раздробяване “ на войнстващата формация „ Ислямска страна “.

На 19 декември 2016 година Анис Амри, неуспешен тунизиец, търсещ леговище и обвързван с ислямистите, се вряза с камион в препълнен коледен пазар в Западен Берлин, убивайки 11 души и ранявайки десетки.

Новината за претърсванията в неделя идва и месец откакто немските управляващи арестуваха 25 членове и поддръжници на крайнодясна група, която съгласно прокуратурата е подготвяла принудително събаряне на страната.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР