Снимка zname.bgШвеция се признава за победена. поне по думите на

...
Снимка zname.bgШвеция се признава за победена. поне по думите на
Коментари Харесай

Кралят на Швеция смята, че страната му се е провалила в битката с пандемията

Снимка zname.bg

Швеция се признава за победена. най-малко по думите на краля на страната Карл XVI Густав сподели, че страната се е провалила в отговора си на коронавирусната пандемия, съобщи ДПА.

" Мисля, че се провалихме. Голям брой хора умряха и това е извънредно ", споделя монархът в фрагмент от документален филм за кралското семейство, излъчен през днешния ден от шведски медии, съобщи Българска телеграфна агенция. Швеция, която има население от 10 милиона души, записва 7800 умряли от COVID-19.

" Пандемията беше ужасна, като се има поради хората, които починаха и тъгата и фрустрацията в доста фамилии и у доста притежатели на бизнеси, които са сложени на колене ", добавя шведският крал.

По-рано тази седмица назначена от държавното управление комисия заключи, че страната не е съумяла да защищити възрастните хора в старческите домове и други места за дълготрайно настаняване по време на пандемията, което се е изразило в огромен брой смъртни случаи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР