Снимка, заснета на границата между Съединените американски щати и Мексико,

...
Снимка, заснета на границата между Съединените американски щати и Мексико,
Коментари Харесай

Баща и дъщеря му се удавиха, мечтаейки за Америка

Снимка, снимана на границата сред Съединените американски щати и Мексико, сподели мрачната реалност на миграцията от Централна Америка към Щатите. Баща и дребната му щерка се удавиха, пробвайки се незаконно да стъпят на американска земя в търсене на по-добър живот.

25-годишният Оскар Мартинес Рамирес от Ел Салвадор и неговата щерка Валерия ( на 2 г.) се удавиха в река Рио Гранде, която оформя част от границата сред Съединени американски щати и Мексико. Трагедията се е разиграла пред очите на 21-годишната брачна половинка на Рамирес, която е видяла по какъв начин обичаният ѝ и тяхната щерка се давят, прекършени от вълните.

Трагичният случай за следващ път демонстрира смъртните рискове, пред които са изправени мигрантите, тръгнали на север. Администрацията на Доналд Тръмп стегна контрола по южната границата на страната и даде обещание да постави завършек на незаконната миграция. Семейството от Ел Салвадор е било настанено в мексиканския град Матаморос в лагер за хора, чакащи позволение да отидат в Съединени американски щати. Два месеца в очакване обаче се оказали непостижими за младото семейство. Условията в лагера са били неприятни, а температурите са достигали 45 градуса по Целзий.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР