Снимка: Zapernik.comДъщерята на стопаните на чайната и заслона Черни връх

...
Снимка: Zapernik.comДъщерята на стопаните на чайната и заслона Черни връх
Коментари Харесай

Дъщерята на хижарите от Черни връх шокира всички с това, което разкри: Замръзналият мъж играеше Дунавското хоро, а

Снимка: Zapernik.com

Дъщерята на стопаните на чайната и заслона Черни връх на Витоша показа в обществените мрежи гледната точка на родителите си, които бяха набедени и жигосани, че отказали да отворят вратата и да окажат помощ на премръзналия Кирил Радев, решил да отпразнува настъпващата Нова година с рисково нанагорнище на Черни връх с другари. Ирина Костова и Чавдар Евтимов да бъдат уволняване от 1 февруари и към този момент да не стопанисват подслон " Черни връх ", това ще предложи УС на Българския туристически съюз поради бурните мнения след случая.

Според дъщерята на двамата те към този момент сами са подали предупреждение за овакантяване, написа Канал 3.бг.

На 31 декември вечерта петима младежи потеглят да изкачват върха. Радев, който бил единствено по къси панталони и маратонки, обаче се отделил от групата и трябвало да ги чака на заслона. Когато групата стига чайната вижда премръзналия леко облечен мъж да седи на скамейка. Следва разказът на пострадалите пред медии, провокирал бурни реакции и отвращение в обществените мрежи против двамата хижари.

За да показа другата версия, щерка им написа, че постът й в обществените мрежи няма да е обществен, само че консуматори я копират и споделят, без да оповестяват името й. По думите й медийният репортаж е преиначен за сметка на родителите й поради тв рейтинг.

Ето нейния текст и нейната истина.

" ВАЖНО, МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ!!! Този апел е насочен особено към моите ПРИЯТЕЛИ!

Умишлено не го върша обществен, тъй като не желая хилядите злобари из фейсбук да си намерят още една изкупителна жертва и да стартират да налитат и против мен.

Много от вас евентуално са чули и са се начели на постове, мнения и репортажи за историята с полуголия бедстващ на Черни връх в навечерието на Нова Година. Начетох се на милион и една нелепости, коя от коя по-абсурдни.

Доста от моите другари и близко обграждане знаят, че хората, които стопанисват Чайна Черни връх, са МОИТЕ РОДИТЕЛИ. А за тези от вас, които до момента не са знаели - към този момент знаете.

И желая да ви помоля единствено за едно - МОЛЯ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС), игнорирайте всички негативи, които сте прочели по тематиката, тъй като историята е украсена и изпопачена на n-та степен! Ако някой от вас има вяра, че моите родители в действителност биха могли да бъдат тези  " бездушни хижари с ледени сърца ", които ги изкарват в публикациите и мненията, можете просто още в този момент да ме изтриете от приятелите си и да забравите, че в миналото сте ме познавали! Не желая да имам нищо общо с хора, които считат, че съм отгледана от чудовища.

Ако към момента не сте ме изтрили и сте склонни да ми повярвате, апелирам ви единствено за едно само нещо: в случай че сте споделили някоя от тези омразни публикации, в случай че сте написали ненавиждан коментар под някоя от тях (например постоянно срещаното " Тия изроди би трябвало да ги съдят " ), МОЛЯ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС), ИЗТРИЙТЕ ГИ! Единственото, за което ви апелирам, е да не разпространявате тази ненавист! За останалата част от популацията не България не мога да приказвам, нито да ги апелирам, само че доста държа да знам, че приятелите ми в действителност държат на мен и няма да сеят завист и ненавист по адрес на моите близки, тъй като това е еквивалентно на това да сеете ненавист непосредствено към мен.

Медиите се пробваха да създадат сякаш справедлив репортаж (такъв твърдяха, че ще бъде), който, несъмнено беше преиначен и направи нещата още по-зле - и по какъв начин другояче, нали си знаем, че в една история би трябвало да има кръв, с цел да е забавна за фена, по какъв начин другояче ще си създадат малките екрани рейтинга...

Няколко базови обстоятелства и истини се губят в репортажите (защото на някой не му изнася да ги каже), ще споделя с вас няколко от тях за ваше персонално познание и създаване на лична преценка за случая:

- Грубата жена, която се чува на записа от диктофона (тази, която в началото отхвърля да ги пусне), НЕ Е майка ми, а една отвратителна псевдо-приятелка на родителите ми, която поради неналичието си на образование и обикновена просвета в този момент ги опозори пред цяла България.

- Противно на изказванията, на бедстващия му е препоръчано да седне до печката, препоръчан му е и чай, само че той е отказал и двете. Чувствал се е сносно и непрекъснато е излизал на открито при приятелите си - считаме, че е пил от техния чай, с цел да излезе, че подобен не му е бил препоръчан в чайната. Когато са засвирили Дунавскоро хоро, той е почнал да играе - проличавайки си какъв брой е бил " зле " в действителност.

- Причината за недоразумението дали чайната е подслон или не се крие в неточно направения контракт. БТС наподобява изискват от наемателите си да са разполагаем 24/7/365 - смятате ли, че това въобще е допустимо? Вие можете ли да работите и да сте разполагаем 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 ди в годината? Смятате ли това за хуманно?

- Всъщност " подслон " на непрекъснато разположение има - той е в преддверието на чайната, което не се заключва тъкмо поради такива обстановки, и в което въпросните създатели на публикации в действителност са се приютили по начало. Самата чайна няма по какъв начин да бъде оставена непрекъснато отключена - това е все едно да оставите офиса или дома си отключен - още на първия ден ще го заварите празен и съсипан.

- Причината родителите ми да се отнасят скептично към хора, които тропат нощем по вратата, са постоянните появи на всевъзможни екстремисти, пияни, дрогирани и други човеци, които изискват непрекъснато обслужване от хората, които са станали в 6ч сутринта да готвят, чистят и обслужват туристите. Ако пускаха всеки, на който просто му е хрумнало че желае да се качи измежду нощ на Черни връх, нямаше да могат да спят нито минута! Да не приказваме, че постоянно е имало и закани какво ще се случи, в случай че вратата не им бъде отворена - отново от въпросните пияни и дрогирани човеци.

- Като продължение към предната точка - когато група хора желае да влезе в чайната на Нова Година, откакто категорично им е казано, че чайната ще бъде затворена за гости, обикновено е човек първо да намерения, че те просто желаят да си намерят причина да влязат и са склонни да излъжат за здравословното си положение (това също се е случвало многократно) единствено и единствено да ги пуснат.

- Родителите ми са избавили и са помогнали на извънредно доста хора в потребност на Черни връх - само че несъмнено, тези истории вие няма да ги чуете, тъй като хейтът се популяризира стремително, а на хубавите мнения никой не обръща внимание, тъй като не носят със себе си сензация. Да, и на този човек са помогнали - само че той несъмнено се концентрира върху първичния отвод, а не върху обстоятелството, че въпреки всичко се е прибрал жив и здрав най-после.

- Цялата история може би щеше да протече доста по-различно, в случай че не въпросната отвратителна псевдо-приятелка на нашите беше отворила вратата, с цел да направи такова покъртително грозно първо усещане. Тя, несъмнено, се покри и няма да признае виновността си, макар че в този момент тъкмо поради нея същински почтени хора страдат!

- И последно, не тъкмо по тематиката, само че държа да го отбележа: Чайната НЕ се устоя от държавни пари, нито стопаните ѝ получават заплати - това беше упоменато в доста от мненията, като възмутените жители разпалено дискутираха по какъв начин не желаят налозите им да отиват при тези " ужасни " хора. За чайната се заплаща голям наем, и БТС не влага безусловно никакви средства (било то държавни или други) за нейната поддръжка или за заплати. Токът, водата, почистването на септичната яма, изхвърлянето на контейнера, както и самото му закупуване - всичко това се заплаща от джоба единствено и само на стопаните на чайната, които изкарват тези пари с доста труд и ангария!

В резултат на всичко това, родителите ми напущат чайната, която стопанисват от към този момент 20 години. Да, НАПУСКАТ я, не са уволнени - предизвестието си подадоха през днешния ден. Не желаят повече да имат нищо общо с БТС, които им забиха нож в гърба, нито с псевдо-планинари, които постояно им основават проблеми.

Ако към момента имате някакви въпроси по случая - пишете ми, с наслада ще ви отговоря.

Надявам се някак името на едни от най-достойните планинари да бъде изчистено, тъй като позорът и омразата, на които родителите ми са подложени сега, са противни и изцяло незаслужени!

Ако сте изчели целия пост и сте съгласни с мен, сърдечно ви БЛАГОДАРЯ, тъй като това в действителност значи доста за мен! ".

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР