Снимка: Varna24От Община Варна са обещали подкрепа за 30-годишният инвалид

...
Снимка: Varna24От Община Варна са обещали подкрепа за 30-годишният инвалид
Коментари Харесай

Общината подава ръка на Светльо, който живее в мизерна барака на ул. Роза

Снимка: Varna24

От Община Варна са дали обещание поддръжка за 30-годишният неработоспособен Светльо, който живее в мизерна колиба без прозорец, вода и тоалетна на ул. " Роза " във Варна, оповестява Varna24.

 

След обява в медията ни десетки хора се отзоваха и изпратиха на младия мъж памперси, храна и други нужни неща. Дарители му осигуриха ледник и диспенсър за вода, а от компания Екотой Варна поеха ангажимент да му слагат химическа тоалетна до барачката. 

След като информацията за тежкото положение на Светльо стигна и до Община Варна, от Дирекция " Социално подкрепяне " също се ангажираха да спомагат на мъжа. Ето и формалното писмо, в което е упоменато с какво тъкмо ще бъде помогнато на лъчезарния неработоспособен:

" Във връзка с подаден от Вас сигнал Ви уведомяваме, че:

Г-н Светослав Невянов Райков е бил съветван от чиновници на дирекция " Социални действия " в Община Варна на място, на адрес - гр. Варна, ул. " Роза " (пазарчето) колиба №2, за правата му, според настоящото законодателство в региона на общественото подкрепяне, интеграцията на хората с увреждания и използването на обществени услуги в общността. 

Осигурени му бяха хранителни артикули, облекла и памперси от БЧК, Асоциация " Да съхраним дамата " и Сдружение с нестопанска цел " Шанс за хора с увреждания " ;

Отпусната му бе еднократна помощ за покриване на случайно зародили потребности от бюджета на община Варна;

Служители от " Бизнес Център за възрастни хора с увреждания " му спомагаха за приемане на акумулаторна инвалидна количка от дирекция " Социално подкрепяне " ;

Домашен обществен патронаж обслужва господин Райков от 25.09.2017 година, като се дават следните обществени услуги: снабдяване на храна (ежедневно господин Райков получава храна по местоживеене, която включва: чорба, главно ядене и десерт за обяд, а за вечеря главно ядене и десерт. Всяка сряда на месеца се доставя седмична закуска); ежеседмично поддържане на хигиената в помещението, населявано от потребителя; ежеседмично посещаване от здравна сестра, като се спомага за приемане на здравна и стоматологична помощ, както и на други здравни грижи; посещаване от обществени служащи за подпомагане за доставяне с нужни помощни средства при неработоспособност, както и подпомагане при правене на нужни документи и посланичество пред разнообразни институции.

За гореизброените услуги, които дава Домашен обществен патронаж, господин Райков е освободен от възнаграждение на месечна такса.

Същият е бил съветван и осведомен с процедурата за кандидатстване за общинско жилище. ", се показва в писмото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР