Снимка: В. Сабах“Кюрди са отправили молба към Русия да спре

...
Снимка: В. Сабах“Кюрди са отправили молба към Русия да спре
Коментари Харесай

Сирийски кюрди молят Русия за помощ

Снимка: В. „ Сабах “

Кюрди са отправили молба към Русия да спре Анкара, която стартира военна интервенция в Северна Сирия, заяви РИА Новости, като се базира на представителя в Москва на Северен Кюрдистан Роди Осман. В края на предходната седмица Турция стартира интервенция „ Маслинена клонка “. В събота турска авиация нападна позиции на кюрдите, а ден по-късно турски танкове нахлуха в Африн.
Анкара твърди, че обстрелва извънредно „ обекти на терористите “ и поддържа опозиционната Свободна сирийска войска в битката й с кюрдските формирования. Кюрдите обаче настояват, че турците поддържат терористите.
„ Операцията против Африн е огромна неточност. Русия би трябвало да анулира зелената светлина, дадена на турската интервенция, и да не застава на страната на подобен режим. Москва знае, че фашисткият турски режим е огнище и асистент на терористите “, споделил Роди Осман. По негови думи гражданското население в Северна Сирия, което е към милион, е сложено в смъртна заплаха от турските офанзиви.
По-рано Дамаск осъди интервенцията на Анкара, като я назова посягане над държавния му суверенитет.
Русия предислоцира от Африн в различен регион военните си служители на реда и сътрудниците си в Центъра за помирение, отбелязва РИА Новости.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР