Снимка УикипедияРуският президент Владимир Путин предложи да назначи Михаил Мишустин,

...
Снимка УикипедияРуският президент Владимир Путин предложи да назначи Михаил Мишустин,
Коментари Харесай

Михаил Мишустин е новият премиер спортист на Русия

Снимка Уикипедия

Руският президент Владимир Путин предложи да назначи Михаил Мишустин, началник на Федералната данъчна работа, на поста министър председател, а Държавната дума ще прегледа кандидатурата му на 16 януари. Такова развиване на събитията би трябвало да зарадва представителите на съветския хокей и изключително на ЦСКА, в чийто контролен съвет е член Мишустин от 2012 година „ Gazeta.Ru “ споделя за какво името на длъжностното лице е приложено в Купата на Гагарин, по какъв начин той вкара четири гола в Казан и какво въздействие оказва върху построяването на шампионския отбор на ЦСКА.

На 15 януари по отношение на идните промени в Конституцията, които Владимир Путин разгласи в посланието си до Федералното заседание, съветското държавно управление, водено от Дмитрий Медведев, подаде оставка.
 
Шефът на Федералната данъчна работа Михаил Мишустин може да стане нов министър председател на страната - точно неговата кандидатура президентът на страната номинира. Самият чиновник към този момент е дал единодушието си и на 16 януари Държавната дума ще прегледа въпроса за назначението му.

За съветския спорт и изключително за хокея тази вест е приятна изненада. Факт е, че от детството Мишустин е фен на хокея и е почитател на московския ЦСКА, а през последните осем години даже е член на надзорния съвет на армейския клуб, отпред с Игор Сечин.

Мишустин постоянно участва на отборни мачове.

По време на престоя си в надзорния съвет червено-синият клуб събра мощен тим, който всяка година постанова конкуренция на Семеен кодекс Санкт Петербург и други върхове на Континенталната хокейна лига (КХЛ), четири пъти приключва постоянното състезание преди всичко и един път - през сезон 2018/19 - завоюва плейофа, като взе мечтаната купа Гагарин.

Що се отнася до Мишустин, той не обича да приказва за ролята си в триумфа на ЦСКА, - да вземем за пример слагането на името му на Купата Гагарин, която бе връчена на тима на армията предишния сезон, когато унищожиха Омск, може да опише за това " Авангард " с резултат 4-0.

Така Мишустин беше подложен наедно с треньорите и играчите на тима, чиито имена също бяха гравирани върху трофея - единствено по-ниско.

Кандидатът за министър председателите, без подозрение, си спомни и представянето на златните медали на ЦСКА в съветското състезание 2014/15 (според тогавашните разпореждания на КХЛ, такива награди също бяха получени).

„ Това е голяма работа - от нашия президент до великия Виктор Василиевич Тихонов, който регистрира за тази обстановка, а към този момент Игор Сечин стартира да го издига всичко от нулата и го донесе на днешното състезание.
 
Всички, които работят в попечителския съвет, които имаха ръка в това, всички се опитахме. Без подозрение тази победа е за играчи, треньори и целия щаб. Искам да ви кажа, момчета, че не беше елементарно за всички нас “, сподели Мишустин по време на церемонията.

Шефът на Федералната данъчна работа приказва и за връзката на фамилията му с хокея. Оказа се, че той е почитател на ЦСКА най-малко в третото потомство и от младостта си посещава както домашни, по този начин и гостуващи мачове на тима.

„ И двамата ми дядовци бяха млади лейтенанти и подкрепяха ЦСКА. Баща ми също поддържаше ЦСКА до гибелта му - доста момчета го познават, Серьожа Федоров, да вземем за пример. И животът ми мина с ЦСКА. При първата опция отидох на екскурзия, с цел да се развеселя за обичания си клуб.

Намерих също Петров, Харламов и Третяк. С този именит клуб са свързани всички фантазии, достижения и наслада на младостта. За мен шампионата на ЦСКА е страховит персонален празник “, заключи Мишустин.

Освен в надзорния съвет на армията, длъжностното лице е и в борда на Руската федерация по хокей (FHR). Освен това самият той обича да върви на леда.

Така през 2013 година Мишустин взе участие в другарски мач в чест на 65-ия рожден ден на Валери Харламов.

А през 2015 година той игра в Казан в хокейна среща, отдадена на 25-годишнината на данъчните управляващи. Събитието се организира в локалния замък на спорта с присъединяване на шефа на Татарстан Рустам Миникаханов, някогашния капитан на Ак Барс Алексей Морозов и данъчни чиновници от района.

Тогава, апропо, беше записано щуро тъждество - 14:14, а Мишустин вкара четири гола - дружно с Морозов.

След известието, че Мишустин може да оглави държавното управление, именитият нападател Павел Буре съобщи пред организация РИА Новости: „ Михаил Владимирович играе хокей от най-малко 1998 година Той е същински общественик, обича спорта, обича хокея. Вярвам, че това е бъдещето на Русия. "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР