Снимка УикипедияНакъде да бъде поведен Европейският съюз след напускането на

...
Снимка УикипедияНакъде да бъде поведен Европейският съюз след напускането на
Коментари Харесай

Бъдещето на ЕС след Брекзит: Макрон с опит да възобнови Ваймарския триъгълник

Снимка Уикипедия

Накъде да бъде поведен Европейският съюз след напускането на Англия? Насока за визията си даде френският президент Еманюел Макрон, който при визитата си в Полша инициира възраждането на по този начин наречения Ваймарски триъгълник сред Франция, Германия и Полша, последната от които се трансформира с петата по население и шестата по стопанска система членка на Европейски Съюз, написа offnews.bg .

Първото публично посещаване на френския държавен глава след Брекзит бе точно в Полша. Днес той ще изнесе лекция в Ягелонския университет в Краков, оповестява БНР. А в диалог с полския си сътрудник Анджей Дуда Макрон инициира среща на Ваймарския триъгълник. Според него трите страни носят " главната отговорност " за бъдещето на Европейски Съюз.

Ваймарският триъгълник е основан през 1991 година от външните министри на трите страни. Последната им среща бе през 2011 година След това връзките сред Париж и Варшава се обтегнаха вследствие на пътя, по който Полша пое с ръководството на националконсервативната партия „ Право и правдивост “. Част от напрежението се поражда от другите визии на Франция и Полша за бъдещето на Евросъюза. Именно този въпрос следва да бъде разискван на конференция. Макрон се застъпва за по-задълбочена евроинтеграция и поддържа „ Зелената договорка “ на Европейската комисия, а Полша си издейства специфичен статут в новата европейска екополитика и следва политика на народен суверенитет.

След срещата сред двамата президенти полският Дуда разгласи, че Европейски Съюз се нуждае от нова архитектура, че Брекзит значи рестарт за общността и че " функциите в Европейски Съюз би трябвало да се преразпределят ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР