Снимка УикипедияМинистърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин заяви, че

...
Снимка УикипедияМинистърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин заяви, че
Коментари Харесай

Сърбия залага на руското оръжие

Снимка Уикипедия

Министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин съобщи, че съветски хеликоптери Ми-35 и Ми-17 ще бъдат доставени в Сърбия до края на тази година или при започване на идната, съобщи Танюг, съобщи обстоятелства.бг.

В изявление за сръбската национална телевизия РТС Вулин напомни, че Сърбия е купила от Русия четири нови хеликоптера Ми-35 и Ми-17. Това са изцяло нови хеликоптери, най-хубавите в света, чакам да дойдат до края на годината или при започване на идната. От десетилетия обратно не сме осигурявали средства а армията, сподели сръбският министър на защитата.

Когато става дума за новите бронирани коли БРДМ 2, които Белград получи като подарък от Москва, Вулин сподели, че армията на Сърбия в този момент ще бъде в положение по-добре да пази хората си. Вулин разгласи, че ще бъдат отделени още средства в сходство с военнотехническото съглашение сред двете страни.

Сръбският министър на защитата посочи, че въоръжаването на Белград е във функционалност на мира, а политиката на неутралитет ѝ разрешава да се въоръжава и екипира там, където счита, че е належащо.

Сърбия е сериозна и ценена страна, която има право да се въоръжава и всеки може да бъде сигурен, че нашето въоръжаване, както сподели президентът Александър Вучич, е единствено във функционалност на мира. Колкото по-силни сме, толкоз войната ще бъде по-далеч от нас, сподели Вулин като добави, че " постоянна, сигурна и мощна Сърбия е поръчител, че на Балканите ще има мир ".

Слаба и нестабилна Сърбия не може да подсигурява мира нито на себе си, нито на другите. Ние подсигуряваме мира на Балканите, сподели Вулин.

В отговор на въпрос на Радио Свободна Европа за съветското подаяние на военно оборудване за Белград през вчерашния ден НАТО заяви, че изцяло почита суверенното право на всички страни, в това число Сърбия, да избират своите политически задължения и контракти в областта на сигурността и посочи партньорските връзки, които има със Сърбия, отбелязва Танюг.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР