Снимка: The Scottish GovernmentВеликобритания плаща все по-висока цена заради емоционалното

...
Снимка: The Scottish GovernmentВеликобритания плаща все по-висока цена заради емоционалното
Коментари Харесай

Шотландската национална партия спечели изборите. Великобритания е пред разпад, а Шотландия избира независимостта

Снимка: The Scottish Government

Англия заплаща все по-висока цена поради прочувственото си решение за отделянето си от Европейски Съюз.

Освен бягството на голям брой компания на хоризонта е и разпад на самата Англия.

Шотландската национална партия на Никола Стърджън завоюва историческа четвърта поредна победа в парламентарните избори, което проправя пътя към поръчка за осъществяване на втори референдум за самостоятелност на Шотландия, съобщи

Само един глас не доближи на националистите да завоюват цялостно болшинство в Народното събрание в Единбург. Сега те разполагат с 64 места от 129, следвани от консерваторите с 31, лейбъристите - 22, зелените - 8 и либералдемократите - 4.

Разпределението на местата демонстрира, че двете партии, които са за самостоятелност – Шотландската национална партия и Зелената партия – имат удобно болшинство в новия парламент.

Никола Стърджън съобщи след успеха, че целта ѝ в този момент е справяне с пандемията от ковид, само че желанието за нов референдум остава в действие откакто бъде преодоляна рецесията. Тя добави, че в този момент Борис Джонсън няма „ демократично опрощение “ да блокира провеждането на референдума за самостоятелност.

Самият Борис Джонсън насочи незабавна покана към водачите на самоуправляващите се народи в Обединеното кралство на среща за разискване възобновяване от Covid-19. Премиерът уточни, че „ разпадането на страната ще бъде безконтролно и неразумно “.

Тази седмица в Обединеното кралство бяха извършени разнообразни гласувания. Лейбъристът Сaдик Хан бе избран отново за кмет на Лондон, а Лейбъристката партия победи в Уелс. Консервативната партия в се показа безапелационно на изборите за локални препоръки в Англия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР