Снимка: struma.comДнес в Окръжен съд Благоевград се проведе поредното заседание

...
Снимка: struma.comДнес в Окръжен съд Благоевград се проведе поредното заседание
Коментари Харесай

Драма в съда по делото за убийството на алкохолика Румен, заклан с брадва от собствения си баща

Снимка: struma.com

Днес в Окръжен съд Благоевград се организира следващото съвещание по делото против 83- годишният Иван Сратков, който преди две години закла 48-годишният си наследник Румен с секира в петричкото село Мендово. Делото стартира с разпит на очевидци, измежду които бяха съвсем цялото семейство Сраткови - обвиненият Иван, брачната половинка му Анета, щерка му Лидия, синът й Александър и другият наследник на подсъдимия Иван – Илия, оповестява struma.com.
``
реклама 

Съдът попита очевидците дали желаят да се възползват от правото си да не свидетелстват срещу татко си Дъщерята на Иван Лидия в началото искаше да откаже да свидетелства, само че по-късно промени решението си и реши да опише какво знае по заплетената история.


 
Подсъдимият Иван се обърна към съда с думите: " Нито мога да слушам, нито да виждам ", след което седна на мястото за обвинени и не продума до края на съвещанието.
 
Първият явил се очевидец беше служителят на МВР- Петрич Бойчо Костов. Той описа, че е получен сигнал от кмета на селото за ликвидиране. Когато дошъл в къщата, там бил обвиненият Иван и брачната половинка му Анета. Тялото на сина им Румен било в стая на втория етаж, с съвсем разграничена глава от тялото, откакто бил заклан с секира. Бай Иван бил качен в служебния автомобил, а следователите почнали своята работа по случая.
 
Служителят от ПУ на Министерство на вътрешните работи в Петрич, продължи с думите, че фамилията било печално известно в петричко. Синът Румен пиел непрестанно, като персонално очевидецът доста пъти го настанявал в психиатричната клиника в Благоевград, откакто получавал сигнали за неконтролируемо държание.
 
Той твърди даже, че преди време убитият Румен счупил ръката на личната си майка. Делото продължи с разпит на кмета на селото, Христо Учителски. Той е бил първият човек, пред който Бай Иван изповядал убийството: " Аз го утепах ", " Заклах го " - споделил дядото пред кмета, откакто го срещнал на улица в селото, на сутринта след убийството.
 
Кметът се обадил в полицията, а по-късно отишъл в дома, където персонално видял натрупа.
 
Учителски продължи своя роман с покъртителни детайлности за житието на фамилията. Семейство Сраткови били доста уважавани в селото, гледали животни и огромни насаждения с тютюн. Били доста работливи, само че синът им бил проблематичното дете. Пиел от заран до вечер, налитал на пердах, тормозел околните си
 
В трагичния ден даже самичък се похвалил, че взел последните 2 лева на татко си, с цел да пие. Повече не го видели.
 
Делото продължи с разпит на останалите очевидци.
 
Припомняме, че казусът, който скандализира цяло Пиринско, стана преди 2 години, на 16 юли. Тогава Бай Иван заклал сина си, по-късно чак на сутринта потърсил помощ.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР