снимка: стоп-кадър от видео, генерирано от OpenAI Sora Невронна мрежа може

...
снимка: стоп-кадър от видео, генерирано от OpenAI Sora
Невронна мрежа може
Коментари Харесай

Нов етап в развитието на AI: реалистични видеа


фотография: стоп-кадър от видео, генерирано от OpenAI Sora

Невронна мрежа може да основава цели видеоклипове, които от време на време е мъчно да се разграничат от същинските. Проектът OpenAI Sora от разработчика на ChatGPT се явява нов стадий в развиването на изкуствения разсъдък, означават пазарните наблюдаващи.

Въз основа на текстови описания, дифузионният модел може да „ основава комплицирани подиуми с голям брой герои, характерни видове придвижване и точни елементи на обекта и фона ”. Според уеб страницата на плана, моделът може да разбере подсказки и знае по какъв начин се държат разнообразни обекти във физическия свят.
още по темата
Важен факт е, че Sora генерира цялото видео едновременно, а не кадър по кадър. Това оказва помощ да се избегне основен проблем с други подходи за генериране на видео – смяна на обекта, когато камерата се движи или реалокира.

Sora към момента е в развой на разработка и все още OpenAI няма проекти да направи мрежата необятно налична, в това число заради съображения за сигурност. Сега компанията работи върху хрумвания за понижаване на основаването на насаждащо ненавист наличие и ясно обозначаване на видеоклипове, генерирани от AI, наред с други неща.

Въпреки това, OpenAI към този момент дава достъп до Sora на редица художници, дизайнери и режисьори, с цел да получи противоположна връзка по какъв начин да популяризира модела, тъй че да е най-полезен за създателите. Според експертни оценки, Sora наподобява като следващата гражданска война в развиването на AI.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР