Снимка: SpaceXSpaceX е само на девет дни от най-значимото космическо

...
Снимка: SpaceXSpaceX е само на девет дни от най-значимото космическо
Коментари Харесай

SpaceX планира да прати хора в космоса за първи път

Снимка: SpaceX

SpaceX е единствено на девет дни от най-значимото галактическо изстрелване в историята на компанията на Илон Мъск. Компанията удостовери, че възнамерява на 27 май да изведе в космоса капсула с двама астронавти на НАСА, които да се насочат към Международната галактическа станция, предава CNBC, уточнявайки, че това ще стане с ракетата Crew Dragon. 

SpaceX планираше да пусне още 60 спътника Starlink през тази седмица, само че поради настъпваща тропическа стихия, компанията реши да забави сателитната задача и вместо това да се концентрира върху задачата Demo-2.

Както подсказва името му, Demo-2 ще бъде вторият път, когато SpaceX пуска капсулата Crew Dragon към галактическата станция. Но Demo-1 предходната година обаче нямаше човешки екипаж на борда.

Астронавтите на НАСА, които ще вземат участие в задачата, са Боб Бенкън и Дъг Хърли. Demo-2 е приоритет както за НАСА, по този начин и за SpaceX, като организацията смята, че това е „ задача от значително значение “ даже по време на пандемията на ковид. 

Администраторът на НАСА Джим Бриденстийн по-рано този месец обоснова решението тя да се случи в този момент, казвайки, че „ имаме потребност от достъп до Международната галактическа станция от Съединените американски щати “. В момента има единствено един астронавт на НАСА на борда на МКС.

НАСА оказа помощ за финансирането на развиването на галактическия транспортен съд Crew Dragon на SpaceX по програмата Commercial Crew, която пристигна като сурогат на Space Shuttle на организацията, затворена през 2011 година Досега SpaceX е получила над 3.1 милиарда $ по нея за създаването на Crew Dragon. Изчисленията сочат, че програмата ще спести на данъкоплатците сред 20 и 30 милиарда $ спрямо предходните проекти на НАСА.

Събитието по изстрелването на ракетата с астронавти на борда се очакваше с огромно неспокойствие. Хиляди хора бе планувано да участват на място, с цел да гледат историческото изстрелване. Заради ковид в този момент това няма да е допустимо, по тази причина НАСА е планувала лъчение онлайн. 

 

economic.bg

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР