Снимка ПрезидентствоАнгажиментът на младите поколения към бъдещето и тяхната достойна

...
Снимка ПрезидентствоАнгажиментът на младите поколения към бъдещето и тяхната достойна
Коментари Харесай

Радев: В смелостта на знаещите, можещи и отстояващи гражданските си и позиции млади хора е залогът за нашето бъдеще

Снимка Президентство

Ангажиментът на младите генерации към бъдещето и тяхната почтена персонална и професионална реализация е мерило за зрелостта на всяко общество. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден дружно с вицепрезидента Илияна Йотова взе участие в гала по награждаване на младежи, постигнали златно и сребърно равнище в границите на Международната премия на херцога на Единбург – България. Тържествената гала, на която 62-ама младежи получиха сребърни и златни значки, се състоя в Свищов, оповестиха от президентския прессекретариат.

Престижната интернационална самодейност за личностно развиване подтиква младежите да взимат решения за своето бъдеще и да го ръководят, опознавайки и развивайки личните си благоприятни условия. " Класните стаи отвън учебно заведение са в действителност в образеца на близките. От самата среда, от подадената в точния момент ръка за помощ, зависи този образец да води към мотивация и триумф, към развиване на по този начин значимите за обществото ни лидерски качества в младежите ", посочи президентът.

По думите на президента въодушевяващ и назидателен е точно образецът на младежите, които употребяват своя капацитет в услуга на обществото. " Знаещи, можещи, изискващи, те към този момент декларират все по-открито своите  ясни цивилен позиции и демонстрират увереност да ги отстояват. В тази тяхна храброст е залогът за нашето бъдеще ", уточни Румен Радев. Държавният глава добави, че даже и поколенията с повече опит могат да се поучат от днешните млади българи.

Предстои ви да учите, да работите и да се потвърждавате в един все по-динамичен и непредсказуем свят, обърна се към участниците в програмата Румен Радев. " За да съумеете във вашите персонални упоритости, с цел да постигнете общите цели на вашето поколението, ви чака доста работа дружно с тях, само че не забравяйте, че точно качествата, знанията и уменията, които развивате в младежката стратегия, са вашето преимущество. Те са залог за вашия предстоящ триумф ", добави още президентът.

Румен Радев благодари на учителите, менторите, треньорите и родителите, които оказват помощ на младежите по пътя им в програмата. Процесът за построяването на уверени млади персони в България е извънредно значим и е неоценима ролята на индивида който подава ръка, уточни той.

Наградата на херцога на Единбург е одобрена интернационална стратегия, в която младежи на възраст от 14 до 24 година, благодарение на водачи, реализират цели, сложени от самите тях. В трите равнища на програмата – Бронз, Сребро и Злато, младежите провокират себе си и по този начин получават умения и качества, които способстват за тяхното личностно развиване и интензивно присъединяване в общността, в която живеят. Държавният глава е патрон на премията в България. На церемонията в Свищов Румен Радев връчи на 26 от участниците златни значки.

Вицепрезидентът Илияна Йотова награди 36 младежи, достигнали до равнище Сребро. Тя дефинира премията като скъп тласък за младежите да опознаят себе си и света, да бъдат уверени и да следват фантазиите си.

Сред гостите на церемонията бяха и посланикът на Англия Робърт Джон Диксън, Любомира Велчева – изпълнителен шеф на Фондация " Международна премия на херцога на Единбург – България " и Светлозар Петров – ръководител на почетния концерн на премията у нас, ментори и треньори.

Посланик Диксън, който е някогашен участник в програмата, съобщи, че светът, в който живеем през днешния ден, прави уменията, които тя развива още по-важни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР