Снимка: Пресцентър на МСТрябва да продължим усилията за приобщаването на

...
Снимка: Пресцентър на МСТрябва да продължим усилията за приобщаването на
Коментари Харесай

Борисов се отчете пред постоянните представители на ЕС за посещенията си в чужбина

Снимка: Пресцентър на Министерски съвет
Трябва да продължим напъните за приобщаването на страните от Западните Балкани, в този момент има политическа воля за това. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов на среща с непрекъснатите представители на държавните управления на държавите-членки на Европейски Съюз през днешния ден, осведомиха от държавната пресслужба. Той дефинира срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани в София като доста сполучлива, тъй като всички страни членки са се убедили в нуждата от евроатлантически път на страните от района.
Темата за миграцията беше посочена от българския министър председател като въпрос, по който Европа би трябвало да реагира гъвкаво. " На най-тежкото място сме в Европа - имаме голяма сухопътна и морска граница с Турция. Имаме преградно оборудване, харчим не малко пари, само че подсигуряваме външната граница на Европейски Съюз ", сподели Бойко Борисов. Той акцентира, че е належащо решение с ясни правила за мигрантите и че всеки, който влиза в Европа, би трябвало да го прави по законния метод, през гранично-пропускателен пункт.
Министър-председателят Бойко Борисов осведоми дипломатите на страните от Европейски Съюз за диалозите, водени при последните му визити в чужбина, гласи известието. Подробности не са посочени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР