Снимка Пресслужба на Министерството на външните работи на Руската федерацияАко

...
Снимка Пресслужба на Министерството на външните работи на Руската федерацияАко
Коментари Харесай

Руснаците се радват на срива на фейсбук, доказали правотата си

Снимка Пресслужба на Министерството на външните работи на Руската федерация

Ако за едни срутва на фейсбук за няколко часа беше покруса, то Русия ликува, защото тъкмо поради това има напредък на локалните обществени мрежи. 

Според публични представители на Москва сривът демонстрира, че Русия е била права да създаде свои лични суверенни интернет платформи и обществени мрежи, оповестява " Ройтерс ".

Русия от години се стреми да утвърди по-голям суверенитет над своя сегмент в интернет, като оказва напън върху задграничните софтуерни компании да изтрият наличие и да съхраняват данни в Русия. Страната също по този начин усъвършенства способността си да блокира платформи, които нарушават разпоредбите й, съобщи нюз.бг.

Мария Захарова, представител на външното министерство на Русия, съобщи по време на почти шестчасовото спиране на услугите на Фейсбук в понеделник вечерта, че това " дава отговор на въпроса дали имаме потребност от лични обществени мрежи и интернет платформи ".

Фейсбук упреква за спирането, което попречи на 3,5 милиарда консуматори да употребяват услуги като WhatsApp, Instagram и Messenger, неверна смяна в конфигурацията.

Най-голямата домашна обществена мрежа в Русия, " Вконтакте, има много повече ежедневни консуматори в страната, в сравнение с Facebook и заяви за скок в известията и потребителите, откакто услугите на Фейсбук спаднаха.

" Броят на гледанията на видеоклипове във Вконтакте се е нараснал с 18%, а броят на известията, изпратени в месинджър с 21% ", съобщи " Известия ", цитирайки ръководителката на обществената мрежа Марина Краснова. Тя сподели, че аудиторията е скочила с 19% спрямо предния ден.

Друга известна обществена мрежа " Однокласники " съобщи, че интензивността се е нараснала по време на спирането на Фейсбук, съобщи РИА.

Двете обществени мрежи са благосъстоятелност на съветската софтуерна компания Mail.Ru.

Русия се изключи от световния интернет по време на проби по-рано тази година, част от напъните да защищити страната от отделяне от непозната инфраструктура.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР