Снимка: PixabayВаксината срещу коронавируса е тема номер едно от близо

...
Снимка: PixabayВаксината срещу коронавируса е тема номер едно от близо
Коментари Харесай

Сър Джон Бел, един от създателите на ваксината срещу коронавируса: Резултатът е възхитителен! До Великден 2021 ще ваксинираме най-уязвимите

Снимка: Pixabay

Ваксината против ковид е тематика номер едно от близо година. Мнозина се надпреварваха в направата й, с цел да се спасят доста животи. Ето до каква степен се стигна:

Сър Джон Бел, роденият в Канада професор, който е измежду основателите на имунизацията против ковид на Университета Оксфорд, съобщи пред BBC,  че нормалността ще се завърне напролет на 2021 година , предаде .

" Да, да, да – евентуално съм първият, който споделя това, само че го споделям с известно самочувствие``, уверен е проф. Бел, който е притежател на най-високото рицарско звание, връчвано от кралицата на заслужили британци - Рицар на огромния кръст на Ордена на Британската империя за принос към медицината.

" Наистина съм очарован от резултата от имунизацията на Pfizer, тъй като демонстрира, че против това малко създание (вирусът) може да се направи ваксина. 90% е необикновено равнище на успеваемост, това е теренът за игра и на други ваксини, тъй като в този момент не виждам причина да не разполагаме с куп положителни ваксини ", показа въодушевен той.

 

Според Сър Джон Бел ефикасните ваксини дават  70-80% опция до Великден на 2021 г.  да бъдат имунизирани най-уязвимите от Ковид-19 пациенти. Университетът в Оксфорд създава ваксина против ковид дружно с колоса AstraZeneca, като тя може да бъде утвърдена до края на годината.

Европейската комисия е сключила контракт за закупуването на до 400 милиона дози от нея за членките на Европейски Съюз.

Снимка: Pixabay

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР