Снимка PixabayУскоряват ваксинацията в САЩ. Американският президент Джо Байдън заяви,

...
Снимка PixabayУскоряват ваксинацията в САЩ. Американският президент Джо Байдън заяви,
Коментари Харесай

Байдън: Увеличаваме ваксинацията до 1 млн дози на ден

Снимка Pixabay

Ускоряват имунизацията в Съединени американски щати. Американският президент Джо Байдън съобщи, че имунизацията против ковид след три седмици ще се усили до 1 милион дози дневно, заяви АП, представена от.

Байдън означи, че американските управляващи са " оптимистични " във връзка с обстоятелството, че страната ще има задоволително ваксини доста скоро.

Основателят на " Майкрософт " благодари на учени, лекари и участници в тестванията

Сигурен съм, че през идващите три седмици ще можем да имунизираме хората със скорост от 1 милион дози дневно или даже повече, сподели Байдън.

Той изясни, че броят на дозите не е еднакъв на броя на имунизираните хора, защото имунизациите, утвърдени за приложимост в Съединени американски щати, изискват две дози.

Президентът също по този начин изрази убеденост, че с помощта на имунизацията Съединени американски щати могат да реализират забележителен прогрес към груповия имунитет от коронавирусна зараза до лятото.

Според университета " Джон Хопкинс " в Съединените щати са открити 25 246 713 случая на COVID-19, умряли са 420 723 пациенти. Страната се подрежда преди всичко по брой случаи на новия вид ковид.

По-рано Байдън изрази неодобрение от напредъка на имунизацията против ковид в Съединени американски щати.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР