снимка: PixabayСамо 2,4 процента от българите си слагат противогрипни ваксини,

...
снимка: PixabayСамо 2,4 процента от българите си слагат противогрипни ваксини,
Коментари Харесай

Само 2,4 процента от българите се ваксинират срещу грип, отчете здравният министър

снимка: Pixabay

Само 2,4 % от българите си поставят противогрипни ваксини, като това е статистика на база продадените количества, а на действително поставените. Това сподели здравният министър Костадин Ангелов, представен от Dnes.bg.

Съобщените данни са за интервала 2013- 2017 година, стана ясно от неговото пояснение.

„ Интересът към противогрипните ваксини стана извънредно огромно в изискванията на пандемията от ковид и производителите не могат а задоволят забавните на нито една страна “, призна министър Ангелов. Въпреки това ползата на българите към имунизацията обичайно е доста невисок.

От 2019 година страната поема разноските за противогрипните ваксини за хората над 65 години, като задачата е да бъдат по-защитени по време на епидемиите. Целта на решението на Министерски съвет е да се покачат до 25% броят на възрастните, които са имунизирани през 2022 година

113 хиляди имунизации на хора над 65 години са отчели персоналните лекари през предходната година. 7,68% са се ваксинирали при заложен проект от до 10%. За тази година са купени 180 хиляди дози, които към този момент са импортирани и следва доставката им при джипитата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР