Снимка PixabayКитай изненада САЩ. Китай e тествал ядрена хиперзвукова ракета

...
Снимка PixabayКитай изненада САЩ. Китай e тествал ядрена хиперзвукова ракета
Коментари Харесай

САЩ се удиви на китайска хиперзвукова ракета

Снимка Pixabay

Китай изненада Съединени американски щати. Китай e тествал нуклеарна хиперзвукова ракета през август, изненадвайки американското разузнаване, оповестява " Файненшъл таймс ", като се базира на източници в държавното управление в Съединени американски щати и в някои азиатски страни.

Според информацията благодарение на ракета притежател е бил изстрелян планиращ хиперзвуков аероплан, кадърен да носи нуклеарно оръжие, написа.

По време на тестванията той е прелетял през ниското орбиталното пространство, само че не е съумял да доближи плануваната цел, а се е отклонил на няколко десетки километра.

Независимо от това обаче американските военни са били впечатлени от извършеното тестване, което е демонстрирало значителен прогрес от страна на китайските учени в създаването на хиперзвукови оръжия.

От разследващата общественост на Съединени американски щати признават, че нямат визия по какъв начин Китай е постигнал това.

На доктрина тази ракета може да лети и през Южния полюс, а това ще съставлява огромна опасност за американската система за противовъздушна защита, съсредоточена върху отблъскването на възможни офанзиви от северната полярна посока.

Пентагонът не излезе с коментар по отношение на отчетите за тестванията на хиперзвукови оръжия, извършени от Китай, само че изрази безпокойствие по отношение на военната интензивност на азиатската страна.

По думи на представителя на американското министерство на защитата Джон Кърби военните благоприятни условия на Китай единствено подхранват напрежението в района и отвън него. По тази причина от Съединени американски щати считат, че Китай е основно предизвикателство за тях.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР